Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2020,
6.26

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Miami Heat Dallas Mavericks Liga NBA NBA

Sobota, 8. 2. 2020, 6.26

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 7. februar

Dragić ostal praznih rok, Beal v zadnji sekundi pokopal Dončićev Dallas #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

2

Goran Dragić | Goran Dragić in Miami ostajata pri 34 zmagah. | Foto Reuters

Goran Dragić in Miami ostajata pri 34 zmagah.

Foto: Reuters

V noči na soboto je bil v košarkarski ligi NBA aktiven le en slovenski košarkar. Goran Dragić in njegov Miami sta izgubila na gostovanju pri Sacramentu (105:97), slovenski košarkar pa je ob porazu svoje ekipe dosegel 14 točk. Brez zmage je ostal tudi Dallas, ki je brez poškodovanega Luke Dončića po zelo napeti končnici za točko izgubil proti Washingtonu (119:118).

Goran Dragić je z Miamijem na gostovanju pri Sacramentu doživel še drugi zaporedni poraz. Za Miami še ni zaigral 36-letni Andre Iguodala, ki se je na Florido preselil pred dvema dnevoma. Heat so do polovice tretje četrtine držali priključek z gostitelji, slabih sedem minut pred koncem tretjega dela so po trojki Duncana Robinsona, ki je bil na koncu z 18 točkami drugi strelec Miamija, nazadnje na tekmi povedli (68:67), nato pa je bil Sacramento ves čas korak pred gosti. Dragić je na parketu preživel 28 minut, v katerih je dosegel 14 točk (2/5 za 2, 3/7 za 3, 1/2 prosti meti), podelil je tri podaje, v statistiko pa je vpisal še tri ukradene žoge, štiri skoke in kar sedem izgubljenih žog.

Pri Miamiju je bil sicer najbolj razpoložen udeleženec letošnje tekme vseh zvezd Bam Adebayo, ki je dosegel 26 točk (12/16 met iz igre). Za Sacramento je Bogdan Bogdanović dosegel 23 točk, Buddy Hield je vknjižil dve manj. Košarkarji Sacramenta so zadeli kar 19 trojk iz 44 poskusov.

Vrhunci tekme med Sacramentom in Miamijem (105:97):

Beal brez milosti do Dallasa

Izjemno zanimivo je bilo tudi v Washingtonu, kjer se je mudil Dallas, ki znova ni mogel računati na pomoč poškodovanega Luke Dončića. Zelo izenačen obračun sedmega moštva zahoda in devete ekipe vzhoda je bil odločen šele 0,2 sekunde pred koncem srečanja. Tim Hardaway je imel sekundo in osem desetink pred koncem na voljo še dva prosta meta, unovčil je le drugega, a Dallas popeljal v vodstvo s 118:117. Washington je imel tako za zadnji napad na voljo 1,8 sekunde, odlično pa se je znašel prvi igralec tekme Bradley Beal, ki mu je žogo iz avta 0,2 sekunde pred koncem podal Troy Brown, Beal pa je žogo položil skozi obroč. 26-letni košarkar je dosegel 29 točk, vknjižil pa je še pet skokov in osem podaj, Davis Bertans mu je pomagal z 20 točkami.

Pri Dallasu je bil ob odsotnosti Dončića najbolj razpoložen Seth Curry z 20 točkami, Hardaway je dosegel eno manj. Po tekmi je o stanju poškodbe Dončića spregovoril tudi trener Rick Carlisle. "Luka dobro okreva in upamo, da bo lahko zaigral še pred premorom za tekmo vseh zvezd," je povedal Carlisle, ki na obračunu z Washingtonom še šestič zapored ni mogel računati na pomoč slovenskega košarkarja.

Koš Beala za zmago:

Rekord prvakov, Phoenix na krilih Oubreja povozil Houston

Košarkarji Toronta so z zmago proti Indiani postavili rekord kluba, saj je bila zmaga nad Pistons že njihova trinajsta zaporedna, kar jim ni uspelo doseči še nikoli v zgodovini kluba. Serge Ibaka je dosegel dvojni dvojček (22 točk, 10 skokov), enak dosežek je pri Indiani uspel Domantasu Sabonisu (19 točk, 16 skokov). Raptorsi so nazadnje izgubili 13. januarja na obračunu s San Antonio Spurs. 

Tekmo kariere je proti Houston Rockets prikazal 24-letni košarkar Phoenixa Kelly Oubre Jr., ki je bil najbolj zaslužen za visoko zmago Sunsov s 127:91. Oubre je dosegel kar 39 točk (7/10 za 2, 7/9 za 3, 4/4 prosti meti) in devet skokov, odlično partijo pa je prikazal tudi Devin Booker, ki je dosegel 33 točk (6/10 za 2, 4/8 za 3, 9/9 prosti meti). Pri Houstonu je bil najučinkovitejši James Harden z 32 točkami.

Mojstrska predstava Oubreja Jr.:

Lillard besnel nad sodniki

Odličen strelski večer je imel  tudi Damian Lillard, ki je ob porazu Portlanda proti Utah dosegel 42 točk (16/30 met iz igre). Ravno Lillard je imel 13,5 sekunde do konca tekme ob zaostanku z dvema točkama razlike priložnost izid poravnati na 116:116, a je njegov poskus polaganja blokiral Rudy Gobert, po mnenju mnogih pa bi morali sodniki priznati koš Lillarda, ki se je po koncu tekme besno razburjal nad odločitvijo delivcev pravice. Na drugi strani je nato zmago Utah devet sekund pred koncem z zadetim prostim metom potrdil Bojan Bogdanović, ki je bil s 27 točkami prvi strelec Jazz. Sodniki so po koncu obračuna priznali napako, kar pa ni pomirilo razjarjenega Lillarda.

Blokada Goberta:

Liga NBA, 7. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte