Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
13. 12. 2013,
10.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Blažič Crvena zvezda

Petek, 13. 12. 2013, 10.52

8 let

Navijači Crvene zvezde občudujejo Blažiča. Tudi legendarni Žeravica.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Veliki junak zmage Crvene zvezde v evroligi proti španski Laboral Kutxi je bil Jaka Blažič, ki ga beograjska publika, kakor tudi strokovnjaki z Rankom Žeravico na čelu, občuduje.

S 24 točkami je bil Jaka Blažič ključen mož pri zmagi z 81:65. Crveni zvezdi je pomagal tudi v najbolj kočljivih trenutkih. Ko se je španski košarkarski velikan Laboral Kutxa (nekdaj Tau Ceramica) približal na 51:59, je Blažič dosegel sedem točk za rdeče-bele in moštvo znova popeljal do varne razlike petnajstih točk pri 68:53.

Čeprav so Beograjčani zmagali, nimajo več možnosti, da bi se uvrstili v TOP 16 evrolige. V kakšni od drugih skupin bi bili s tremi zmagami še v igri za skok v drugi del tekmovanja. "Škoda je, da smo izgubili možnost uvrstitve v TOP 16. Proti Špancem smo odigrali dobro tekmo in pokazali sebi, da se lahko zoperstavimo najboljšim ekipam v Evropi," je po tekmi za sportal.rs dejal slovenski reprezentant.

Da je prava okrepitev za Crveno zvezdo, se strinja tudi legendarni trener Ranko Žeravica, ki je z jugoslovansko reprezentanco osvajal medalje na olimpijskih igrah in svetovnih ter evropskih prvenstvih, po tesnem porazu s 63:69 v prejšnjem tednu proti Panathinaikosu v Atenah pa je dejal: "Crvena zvezda bi morala tisto tekmo zmagati. V končnici je obstala. Ni mi jasno, zakaj morda najboljši košarkar ekipe Jaka Blažič ni igral v drugem polčasu. Ne razumem, zakaj ni imel večje minutaže."

Čeprav Jaka igra v dresu Crvene zvezde osem minut manj v evroligi kot lansko sezono pri Unionu Olimpiji, pa so njegovi statistični stolpci približno enaki, pa čeprav je konkurenca bistveno večja, kot jo je imel v Ljubljani. V povprečju namreč dosega na tekmo 10,3 točke (lani 12,4) in zbere tri (4) skoke in eno podajo (1,9). Ob napredku, ki si ga srčno želi, in njegovi borbeni igri ter pravim pristopom ga bo tudi Crvena zvezda v prihodnje težko zadržala.

Ne spreglejte