Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
15. 9. 2017,
0.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Igor Kokoškov

Petek, 15. 9. 2017, 0.10

6 let, 6 mesecev

Tuji tisk o neverjetni zmagi Slovenije

Navdušeni tudi Hrvati: Gremo do naslova, sosedje! #video

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

12

Košarkarski svet opeva Slovenijo po neverjetni zmagi nad branilko naslova Španijo (92:72) v polfinalu evropskega prvenstva. S Slovenci se veselijo tudi Hrvati. "Bravo, sosedje!" pišejo. Španci priznavajo, da so bili nemočni. "Gigantska Slovenija je končala naše sanje," so zapisali.

"Gremo, sosedje!" slovenskim košarkarjem sporočajo tudi Hrvati.. | Foto: Vid Ponikvar "Gremo, sosedje!" slovenskim košarkarjem sporočajo tudi Hrvati.. Foto: Vid Ponikvar

"Ekshibicija Slovenije, ki je s sijajnim Dončićem Španiji z glave vzela krono," je napis, ki se bohoti z naslovnice Marce, najbolj prodajanega španskega športnega časopisa.

"Super Slovenija je končala špansko prevlado na najbolj boleč način. Selektor Španije Sergio Scariolo se ob igrišču niti sekunde ni počutil dobro. Slovenija, ki je bila neverjetno učinkovita pri metih od daleč, je bila popolno nasprotje Španije," so še zapisali pri tem dnevniku, ki ga na dan v roke prime dva milijona in pol bralcev.

Španci priznavajo: Pokleknili smo pred gigantsko Slovenijo

"Gigantska Slovenija," pravijo pri španskem Asu. | Foto: Vid Ponikvar "Gigantska Slovenija," pravijo pri španskem Asu. Foto: Vid Ponikvar "Dončićeva Slovenija končala španske sanje!" piše v naslovu največjega konkurenta Marce na španskem trgu športnih dnevnikov, Asu.

"Španija je pokleknila pred gigantsko Slovenijo. Mlada in sveža Slovenija je bila preprosto premočna. Težka noč za špansko košarko. Njen zlati rod, ki nam je v zadnjih letih ponudil toliko lepega, se poslavlja. Lepo je bilo uživati v sijajni ofenzivni predstavi Slovenije, ki sta jo vodila odlični kapetan Dragić in komaj 18-letni Dončić. Fant, ki predstavlja novo obdobje evropske košarke," so še zapisali pri tem madridskem časopisu, pri katerem so hvalili predvsem Gorana Dragića, ki je tekmo končal pri 15 točkah, in Luko Dončića, za katerim je spet neverjeten večer. Skoraj bi prišel do trojnega dvojčka (11 točk, 12 skokov in osem podaj).

"Slovenija je zmečkala Španijo v polfinalu evropskega prvenstva," piše El Pais, dnevnik z največjo naklado na španskih tleh. "Reprezentanca Slovenije je bila neverjetna od začetka do konca. Tekma je bila odločena v tretji četrtini, ko si je po seriji napak Španije nasprotnik zagotovil visoko prednost," je še zapisal novinar tega priznanega časopisa.

Španci opevajo "svojega" Luko Dončića, ki je spet navdušil. | Foto: Vid Ponikvar Španci opevajo "svojega" Luko Dončića, ki je spet navdušil. Foto: Vid Ponikvar

Slovenija je na krut način končala španske sanje

"Fenomenalna Slovenija je Španiji ukradla zlato," so zapisali pri El Mundu, drugem največjem časopisu na Iberskem polotoku. "Slovenija se je uvrstila v prvi finale v zgodovini, potem ko je v drugem polčasu uprizorila predstavo, kot je ne pomnimo," so priznali Španci in omenili sijajno predstavo Dončića.

"Dončić je uničil Španijo," pa piše v naslovu članka, ki so ga takoj po tekmi objavili na spletni strani ABC, najstarejšega madridskega dnevnika, ki izhaja že od leta 1903.

"Slovenija je na krut način končala sanje Španije, ki je upala na četrto zlato medaljo z evropskih prvenstev. Uničil jo je neverjetno nadarjeni Dončić, ki je bil spet magičen, tako kot je že skozi celotno prvenstvo. Sloveniji je do velike zmage pomagala tudi neverjetna želja, ki so jo njeni reprezentanti kazali od prve do zadnje minute," so še zapisali.

Hrvati opisujejo: Norišnica v sosedstvu, čudežna Slovenija

"Slovenci so osramotili Špance!" piše Večernji list. | Foto: Vid Ponikvar "Slovenci so osramotili Špance!" piše Večernji list. Foto: Vid Ponikvar Skok k sosedom.

"Norišnica v sosedstvu! Čudežna Slovenija razbila Španijo za finale evropskega prvenstva," piše v naslovu hrvaškega spletnega portala Index.hr.

"Slovenija je v finalu. Neverjetni Slovenci so povozili evropske prvake z 92:72 in se uvrstili v prvi veliki finale v svoji zgodovini," dodajajo Hrvati.

"Gremo, Slovenci! Senzacionalni sosedje v finalu evropskega prvenstva," pa je simpatičen naslov, ki so ga izbrali na spletni strani hrvaškega dnevnika 24sata. "Prvak je padel! Neverjetni Slovenci so premagali branilko naslova Španijo s kar 92:72," so dodali pri tem mediju.

"Slovenija je v finalu evropskega prvenstva. Naši sosedje so osramotili Špance," piše pri priznanem hrvaškem listu Večernjem listu. "Z impresivno lahkotnostjo pri metu in natančnostjo, čvrstim napadom in napadalno raznolikostjo so Slovenci nadaljevali svoj zmagoviti niz in se na senzacionalen način uvrstili v veliki finale," dodaja novinar tega dnevnika.

"Sosedom je uspelo to, kar smo sanjali mi," pa piše Jutarnji list. "Senzacionalna Slovenija je povozila Španijo za veliki finale. Evropski prvaki so potonili. Dončić in Dragić sta bila spet briljantna," piše dnevnik s tretjo največjo naklado na Hrvaškem.

Srbi opevajo krute Slovence

Sijajno predstavo varovancev Igorja Kokoškova opevajo tudi v domovini našega selektorja. "Kruti Slovenci: Španijo so ponižali v polfinalu evropskega prvenstva," piše beograjski tabloidni dnevnik Večernje novosti. "Varovanci selektorja Kokoškova so se na dominanten način uvrstili v finale, potem ko so Španijo premagali z 92:72," dodaja.

"Fenomenalna Slovenija razbila evropskega prvaka za 20 točk!" piše B92. | Foto: Vid Ponikvar "Fenomenalna Slovenija razbila evropskega prvaka za 20 točk!" piše B92. Foto: Vid Ponikvar

"Fenomenalna Slovenija razbila evropskega prvaka za 20 točk!" piše spletna stran B92, medijske hiše, ki obsega radijsko in televizijsko, pa tudi časopisno in spletno produkcijo. "Spremljali smo šolo košarke varovancev Kokoškova, ki so bili neverjetno učinkoviti pri metu za tri (14/25)," dodajajo pri tem priznanem beograjskem mediju.

"Slovenija je furija! Slovenci razbili Špance za finale evropskega prvenstva," pa je besedna igra, s katero so se v naslovu poigrali pri Informerju, srbskem tabloidnem dnevniku z največjo naklado. Furija je namreč vzdevek španske reprezentance.

Italijani pišejo o brezhibni tekmi Slovenije

"Mlada ekipa Slovenije je navdušila," pravijo pri Gazzetta dello Sportu. | Foto: Vid Ponikvar "Mlada ekipa Slovenije je navdušila," pravijo pri Gazzetta dello Sportu. Foto: Vid Ponikvar "Slovenija : Španija 92:72. Dončić je evropske prvake zrinil s prestola," so pri najbolj priznanem italijanskem športnem dnevniku La Gazzetta dello Sport v ospredje porinili 18-letnega dragulja svetovne košarke.

"To je prvenstvo presenečenj. Zelo dobra Slovenija se je poigrala s Španijo in se zasluženo prvič prebila v finale velikega tekmovanja. Zelo mlada ekipa, v povprečju stara nekaj več kot 25 let, je navdušila. Spet je blestel najstnik Dončić, ki bi mu skoraj uspel trojni dvojček," so hvalospeve pisali košarkarju madridskega Reala.

"Dončić je potopil Španijo. Slovenija je v finalu," so Dončića izpostavili tudi pri drugem velikanu športnega novinarstva v Italiji, časopisu Corriere dello Sport. "Ekipa Slovenije je odigrala brezhibno tekmo. Odločitev je padla v tretji četrtini, ko so fenomenalni Dončić, Dragić in Randolph Slovenijo potegnili do zmage," so dodali.

"Če Srbija zmaga v drugem polfinalu, nas čaka finale v znamenju nekdanje Jugoslavije," so spomnili pri Dnevnem listu. | Foto: Vid Ponikvar "Če Srbija zmaga v drugem polfinalu, nas čaka finale v znamenju nekdanje Jugoslavije," so spomnili pri Dnevnem listu. Foto: Vid Ponikvar

Nas čaka finale v znamenju nekdanje Jugoslavije?

"Španija je izločena in ponižana. Močna Slovenija je v finalu," piše Faktor. "Slovenci so razbili evropske prvake Špance in se na spektakularen način uvrstili v svoj prvi finale velikih tekmovanj. Slovenijo je do zmage popeljala predvsem izjemna timska igra," pa so ugotovili pri tem sarajevskem dnevniku.

"Strašna Slovenija razbila brata Gasol in druščino. Nas čaka finale v znamenju nekdanje Jugoslavije?" pa so na možnost finala, v katerem bo poleg Slovenije še Srbija (v petek jo čaka polfinale proti Rusiji), z vprašanjem opomnili pri Dnevnem listu, priznanem mostarskem časopisu.

Hvalospevov je še in še. Potrebovali bi nekaj deset strani, da bi jih našteli prav vse. Ni kaj, Slovenija je hit!

Ne spreglejte