SiolNET. Sportal Košarka
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbolj polne so tribune na Jesenicah

3

termometer

Za balkansko-baltsko skupino B EuroBasketa s Srbijo, Črno goro, BiH, Makedonijo, Litvo in Latvijo bi težko izbrali primernejše prizorišče, kot so Jesenice. Obisk tezo potrjuje.

Drugi dan EuroBasketa je s tisoč gledalci več presegel obisk prvega. Skupno najbolje obiskana je jeseniška dvorana Podmežakla z 19.586 gledalci v dveh dnevih, k čemur je velik delež prispevala včerajšnja tekma med Bosno in Hercegovino ter Srbijo (5.100 gledalcev). Tribune se bile dobro napolnjene tudi na tekmah Makedonije in Litve včeraj ter Srbije in Litve v sredo.

Na drugem mestu je Celje (16.450 gledalcev v dveh dnevih), kjer so daleč najbolj obiskane tekme slovenske reprezentance, vključno z včerajšnjo rekordno s Španijo (5.200 gledalcev). Koprska Bonifika, sicer najmanjša dvorana med vsemi, pa s 14.700 gledalci, med katerimi prevladujejo italijanski in finski, zaseda prvo mesto med dvoranami, kjer je obisk najbolj presegel načrte in predvidevanja organizatorjev. Najslabše, a v skladu s pričakovanji, so obiskane tekme v dvorani Tivoli, v povprečju pa si je EuroBasket v dveh dnevih v živo ogledalo 2.419 gledalcev na tekmo, so sporočili organizatorji.

Četrtek je prinesel še enega izmed rekordov – konec tekme med Slovenijo in Španijo si je sinoči pred TV-zasloni gledalo kar 412.600 gledalcev, kar je pomenilo 60-odstotni delež vseh gledalcev televizije. Povprečno si je tekmo ogledalo 306.300 gledalcev, kar predstavlja 46-odstotni delež gledalcev, ki so v tistem času gledali televizijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin