Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
18. 8. 2015,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Boštjan Nachbar Sevilla Barcelona

Torek, 18. 8. 2015, 7.31

8 let

Nachbar zapušča Barcelono, a ne tudi Španije?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po sezoni razočaranj za košarkarsko Barcelono so se v moštvu zgodile številne spremembe, med katerimi je bil tudi odhod Boštjana Nachbarja. Bo ta zdaj okrepil Sevillo?

Boštjan Nachbar je v zadnjih dveh sezonah nosil dres Barcelone, s katero mu je potekla pogodba, Katalonci pa se niso odločili za podaljšanje.

Vseeno bi lahko izkušeni, 35-letni slovenski reprezentant še naprej ostal v Španiji, saj se po poročanju košarkarskega portala Sportando zanj zanima Sevilla.

Dolgoletni španski prvoligaš, ki med prvoligaši vztraja že 26 let, je pred novo sezono doživel velike izgube pod košem. Mladeniča Willy Hernagomez in Kristaps Porzingis sta v zadnji sezoni opozorila nase in zapustila Sevillo. Oba so izbrali na naboru lige NBA, Španca kot 35., Latvijca pa je New York izbral že kot četrtega. Prvi bo še naprej igral v Španiji, saj se je po končani posoji vrnil k evropskemu in španskemu prvaku Realu, mladi Latvijec pa se je preselil v ligo NBA.

Izpraznjeno mesto bi lahko tako zasedel Nachbar, ki je v zadnji sezoni španskega prvenstva dosegal 5,1 točke in dva skoka na tekmo, prihod k Barceloni pa si je leta 2013 prislužil z odločenimi igrami pri nemškem Bambergu. Pred tem je igral tudi v ligi NBA (Houston Rockets, New Orleans in New Jersey), v Evropi pa je bil med drugim član Benettona, Anadolu Efesa in v začetku kariere tudi Olimpije.

Blizu Seville tudi mladi Srb

Če je prihod Nachbarja k Sevilli še ugibanje, pa je veliko bolj blizu uradne potrditve prihod Nenada Miljenovića. Mladi srbski organizator igre je v zadnjih dveh sezonah igral za Mega Leks, s predstavami v zadnji sezoni pa je vzbudil zanimanje številnih. V zadnji sezoni lige ABA je 22-letnik dosegal 13,3 točke, 4,6 skoka in 8,4 podaje na tekmo, s čimer je bil tudi prvi asistent lige.

Njegov odhod v Sevillo naj bi bil tik pred sklenitvijo, njegov zastopnik Miško Raznatović pa je pred kratkim v Španijo že "odpeljal" še lani soigralca Miljenvoića pri Mega Leksu Dejana Muslija, ki se je po petih letih vrnil v Španijo. Tja je že kot mladenič prvič odšel pri 19 letih k Caji Laboral (zdajšnji Kutxo Laboral), vendar ni dobil prave priložnosti. Tokrat je 24-letni center sklenil enoletno pogodbo z Manreso.

Ne spreglejte