Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 12. 2011,
17.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Liga NBA Miami Heat New York Knicks Boston Celtics Chicago Bulls

Nedelja, 25. 12. 2011, 17.31

7 let, 12 mesecev

Miami boljši od branilcev naslova, Chicago od Lakersov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh mesecih zamude zaradi "lockouta" se z zmago New York Knicks proti Boston Celtics začela nova sezona lige NBA. Branilci naslova Dallas Mavericks so izgubili z Miami Heat.

S severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo v noči na ponedeljek na sporedu prvih pet tekem. V uvodnem obračunu 66. sezone sta se pomerila New York Knicks in Boston Celtics (106:104), največ pozornosti pa je pritegnila tekma lanskoletnih finalistov lige NBA med Dallas Mavericks in Miami Heat, na kateri je vročica slavilca s 105:94. Miami je gostoval v Dallasu, z zmago s 105:94 pa je vročica uspela vsaj delno maščevati poraz v lanskoletnem finalu lige NBA, ko si je moštvo iz Teksasa prvič nadelo šampionske prstane. Ekipa iz Teksasa je že po prvi četrtini zaostajala za 15 točk, po prvem polčasu so bili v zaostanku za 21 točk, kmalu po začetku tretje četrtine pa je Miami vodil že za 35 točk.

Prvo ime tekme je bil zvezdnik Miamija LeBron James s 37 točkami, desetimi skoki in šestimi podajami, Dwayne Wade pa je dodal 26 točk, osem skokov in šest podaj. Pri Dallasu je bil še najbolj razpoložen Jason Terry s 23 točkami.

"Poizkušali smo igrati agresivno. Smo osredotočena ekipa. Imeli smo dobre priprave, na tekmo smo prišli z istimi mislimi kot na treningih," je po tekmi misli strnil član Miamija LeBron James, Mario Chalmers pa je dodal: "To je bil 'šov'. To pride, ker smo celotno sezono igrali skupaj, na pripravah pa smo garali drug za drugega."

V New Yorku so Knicks gostili Boston, mož odločitve pa je bil Carmelo Anthony, ki je proti keltom dosegel 37 točk. Šestnajst sekund pred koncem je bil rezultat izenačen, oba prosta meta pa je zadel prav Anthony. Knicks so vodili v prvem polčasu za 17 točk, v zadnji četrtini so že zaostajali za deset točk, a jim je uspel preobrat. Za domače je 21 točk dosegel Amare Stoudemire.

"Najpomembnejše za nas je, za novo ekipo, da smo nekaj pokazali. Skupaj smo stopili kot moštvo. Tudi ko nam ni šlo. Z voljo smo prišli do zmage," je povedal Anthony. "Mislim, da že ko smo prišli na igrišče smo narekovali ritem. Leto bo še dolgo, toda ta tekma je za nas pomembna," pa so bile prve misli Stoudemireja.

Boston je tekmo odigral brez poškodovanega Paula Pierca, strelsko najbolj razpoložen pa je bil Rajon Rondo z 31 točkami in 13 podajami. V zaključku srečanja je imel Kevin Garnett priložnost za izenačenje, vendar je ob zvoku sirene zgrešil. Brandon Bass je na debiju za kelte dosegel 20 točk in enajst skokov.

Los Angeles Lakers so v Staples Centru pričakali Chicago. Jezerniki so še štiri minute pred koncem vodili za 11 točk, a je bikom uspelo zmagati. Odgovornost je v zaključku prevzel Derrick Rose, ki je Chicagu prinesel zmago, tekmo pa je končal pri 22 točkah. Loul Deng je za zmagovalno moštvo prispeval 21 točk, ob tem pa je v zaključku tekme blokiral met Kobeja Bryanta, ki bi lahko svoji ekipi prinesel zmago. Bryant je dosegel 28 točk.

Oklahoma je na domačem parketu gostila Orlando in po zaslugi Kevina Duranta slavila s 97:89. Najboljši strelec zadnjih dveh sezone lige NBA je v statistiko vpisal 30 točk, pet skokov in šest podaj, James Harden jih je dodal 19. Pri Orlandu je bil najučinkovitejši Ryan Anderson s 25 točkami, prvi zvezdnik ekipe Dwight Howard pa je dosegel 11 točk.

V Oaklandu sta se pomerila Golden State in Los Angeles Clippers, zmago pa so domov odnesli gostje (105:86). V gostujoči ekipi je debitiral Chris Paul, na prvi tekmi za svoj nov klub pa je dosegel 20 točk in devet podaj. Še dve točki več je prispeval Blake Griffin. Za bojevnike je 21 točk in 12 skokov dosegel David Lee, Golden State pa je še v uvodu zadnje četrtine vodil, a nato popustil, kar so izkoristili gosti.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu bosta v letošnji sezoni nastopala tudi dva slovenska košarkarja. Goran Dragić bo z Houston Rockets v noči na torek gostoval pri Orlandu, Milwaukee Bucks Bena Udriha pa čaka gostovanje pri Charlotte Bobcats.

Ne spreglejte