Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
12. 10. 2015,
14.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Milić kariera družina

Ponedeljek, 12. 10. 2015, 14.59

7 let, 12 mesecev

Marko Milić končal z resnim profesionalnim igranjem košarke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden najbolj priljubljenih slovenskih košarkarjev Marko Milić pravi, da se z resno profesionalno košarko ne bo več ukvarjal, a košarke s tem ne zapušča.

Možnost, da bi vso sezono preživel v kakšnem od košarkarskih klubov, je Marko Milić že prečrtal, saj je v ospredje postavil družino: "Hčeri igrata tenis, žena ima svoj posel, jaz pa ne morem biti toliko časa odsoten. Imel sem nekaj ponudb: iz Trsta, zame so se zanimali tudi slovenski klubi, vendar sem na naših koncih zgodbo končal. Odprto sem jo pustil le v krajih, kot so Kuvajt, Dubaj in Bahrajn, kjer igrajo mesečne turnirje in hitro potrebujejo okrepitev, da jim prinese rezultat, hkrati pa dobro plačajo. Letos je ta zgodba padla v vodo. Resne profesionalne košarke pa zagotovo ne bom več igral, tako da bi bil nekje vsosezono. Za družino je to prevelik šok."

Pri 38-letih se tako bogata športna pot Marka Milića najverjetneje končuje. V karieri je postavil številne mejnike. Slovencem je v ligi NBA oral ledino, saj se je kot prvi košarkar s sončne strani Alp podal čez lužo, kjer pa se mu sanje pri Phoenix Suns niso povsem uresničile.

Veseli ga delo z mladimi

Med drugim je igral tudi za priznane evropske košarkarske velikane, kot so Real Madrid, Scavolini, Virtus iz Bologne in Fenerbahče, velik pečat pa je pustil v dresu Olimpije, s katero se je veselil tretjega mesta v elitni evroligi. Leta 1997 v Rimu je takratna zeleno-bela zasedba spisala velik uspeh slovenske klubske košarke.

Čeprav se končuje Markova kariera, pa pravi, da bo v košarki ostal. Najraje bi delal z mladimi. Že nekaj časa se govori o tem, da naj bi se s Košarkarsko zvezo Slovenije dogovarjal o prevzemu mlajših reprezentančnih pogonov. Njegova tiha želja je, da bi se vključil v košarko mladih, saj verjame, da bi lahko po strokovni plati veliko pripomogel k razvoju in popularizaciji tega športa pri nas.

Ne spreglejte