Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
23. 8. 2013,
23.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slovenija Črna gora evropsko prvenstvo Božidar Maljković

Petek, 23. 8. 2013, 23.10

8 let

Maljković: Ko bo padla prva bomba, se bodo videli junaki

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po desetih pripravljalnih tekmah se lahko Slovenija pohvali s kar devetimi zmagami. Kot zadnja je padla čvrsta Črna gora. A so bili v pravem trenutku znova čvrsti slovenski košarkarji.

Kot se je pričakovalo, je bila Črna gora izjemno težak nasprotnik, vendar je slovenska izbrana vrsta uspela priti do novega skalpa v pripravljalnem obdobju. Celotna Slovenija si želi, da bi takšno silo zadržala tudi med prvenstvom.

Tokrat se je od mladih priključil v zadnjem obdobju razpoloženemu Jaki Blažiču (10 točk) še Edo Murić, ki je imel nedavno težave z gležnjem. Po statističnem indeksu je bil tudi najbolj učinkovit slovenski košarkar – 13 točk in 5 skokov (indeks 16).

Tako kot proti Rusiji pa je bil tudi tokrat izjemno razpoložen v pravem trenutku Boštjan Nachbar. V prvem polčasu je dosegel le dve točki, v drugem pa eksplodiral in končal dvoboj v Areni Bonifika pred tri tisoč gledalci pri 16 točkah. "Odigrali smo znova težko tekmo. Nasproti nam je stala kakovostna Črna gora. Lahko rečem, da je bila ena od najtežjih tekmecev v pripravljalnem obdobju. Njena značilnost je agresivna obramba in takšno igro bomo lahko videli na EuroBasketu. V tretji četrtini smo nadgradili obrambo in s tem prišli do protinapadov, ki smo jih uspešno kronali," so bile besede Bokija po zmagi z 81:74.

Slovenija je z 41:27 občutno dobila skok na tej tekmi, znova pa je izgubila nekoliko preveč žog (17). "Na trenutke smo igrali dobro in na trenutke slabo. Po tekmi z Italijo se bomo posvetili zadnjim podrobnostim. Vedno trdim enako: lepo je, ko zmaguješ, a moraš biti pravi, ko se vojna začne. Takrat, ko pade prva bomba, se vidijo junaki. Moram povedati, da sem zadovoljen z delom košarkarjev. Upam, da se ne bo nihče poškodoval," pa je po novi zmagi v pripravljalnem obdobju dejal slovenski selektor Božidar Maljković.

Ne spreglejte