Luka Dončić ne bo edini Slovenec na velikem spektaklu

Od petka do nedelje bo v Istanbulu zaključni turnir elitne četverice evrolige, na katerem bodo slovenske oči uprte v Luko Dončića in njegov Real Madrid. A nadarjeni slovenski košarkar ne bo edini Slovenec, ki bo del spektakla. Pravico bo delil tudi slovenski sodnik Damir Javor.

Damir Javor bo spet sodil na zaključnem turnirju evrolige.

1 / 2

Damir Javor bo spet sodil na zaključnem turnirju evrolige. Foto: Vid Ponikvar

2 / 2

Luka Dončić bo premierno okusil slast igranja na F4 evrolige. Foto: Sportida

Osem sodnikov iz različnih držav bo sodilo tekme zaključnega dela evrolige. V igri sta dva polfinalna obračuna, tekma za tretje mesto in veliki finale.

Med elito bo tudi slovenski sodnik Damir Javor, ki je v mednarodnih krogih zelo dobro poznan in cenjen. Lani ga je denimo premierno doletela čast, da je sodil veliki finale evrolige med CSKA in Fenerbahčejem, ki ga je dobil prvi. Leta 2016 je sodil tudi na olimpijskih igrah v Riu, ko je sodil vse do četrtfinala, v katerem je Španija z 92:67 zmlela Francijo.

Ob njem bodo pravico delili še Daniel Hierrezuelo (Španija), Milivoje Jovčić (Srbija), Luigi Lamonica (Italija), Olegs Latisevs (Latvija), Robert Lottermoser (Nemčija), Fernando Rocha (Portugalska ) in Boris Rižik (Ukrajina).

Javor v tej sezoni petkrat sodil Dončiću

Luka Dončić Foto: Sportida Prav vsi sodniki imajo izkušnje z zaključnih turnirjev najboljše četverice evrolige. Lamonica, Lottermoser in Rižik bodo delili pravico že na sedmem, Latisevs na šestem, Hierrezuelo in Jovčić na četrtem, Rocha in naš Javor pa na drugem F4.

Ali bo Javor sodil tudi našemu Luki Dončiću, ki bo premierno zaigral na zaključnem spektaklu evrolige, bo znano pred petkovo polfinalno tekmo, na kateri se bo kraljevi klub pomeril s turškim Fenerbahčejem. Sicer pa je Javor v tej sezoni že petkrat sodil tekme Real Madrida – štirikrat v rednem delu in na četrtfinalni tekmi proti Darušafaki. V teh petih obračunih ima Real razmerje zmag in porazov 4:1.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano