Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
17. 2. 2019,
6.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić NBA

Nedelja, 17. 2. 2019, 6.46

5 let, 2 meseca

All Star

Luka Dončić je imel še čas pogledati na klop in se nasmehniti #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50
Luka Dončić | Luka Dončić se je predvsem zabaval. | Foto Gulliver/Getty Images

Luka Dončić se je predvsem zabaval.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na soboto so se košarkarji na vikendu All Star pomerili v metu trojk, zabijanju in spretnostnem izzivu. V zadnji preizkušnji je tekmoval tudi slovenski košarkar Luka Dončić.

Luka Dončić
Sportal Ni več dvomov, Luke Dončića ne bo na tekmi All Star

Pred tekmovanjem v spretnostnem izzivu so Dončićeve delnice visoko kotirale, a, kot je bilo videti na tekmovanju, se je prišel 19-letni košarkar bolj zabavati, kot pa da bi tekmovanje jemal resno. Pri spretnostnem izzivu je moral košarkar sprva z vodenjem žoge premagati ovire, nato je sledil met skozi krog in nato še polaganje in met za tri točke. Luka se je na koncu prebil do polfinala.

Že prvič mu ni uspelo

V prvem krogu je bil nasprotnik Luke Dončića Kyle Kuzma, košarkar LA Lakersov, ki je bil na tekmi vzhajajočih proglašen za najbolj koristnega igralca. Čeprav je bil skozi dvoboj vseskozi nekoliko hitrejši Kuzma, ga je naš košarkar prehitel pri metanju meta za tri točke. Še prej je Luka poizkusil s sredine igrišča, a je zgrešil.

Met s sredine igrišča mu ni uspel tudi v drugo

V polfinalnem obračunu je slovenskega dragulja čakal Trae Young (Atlanta Hawks), ki je vsaj na pogled to tekmovanje vzel zelo resno. Izziv je bolje začel Dončić, a ga je hitri Young dohitel pri polaganju žoge. Sledil je le še met za tri točke. Prej je imel Luka še čas pogledati proti klopi in se nasmehniti igralcem. Ljubljančan je poskusil z metom s sredine igrišča, a žoga ni zletela v obroč, medtem ko je Young zadel že v prvem poskusu. Luka je nato svojemu nasprotniku športno čestital za zmago.

Kar ni uspelo Luki, je nato Tatumu

V finalu tega izziva sta se nato pomerila Jayson Tatum in Trae Young. Dvoboj se je končal na najbolj spektakularen način. Jaysonu Tatumu je pravzaprav uspelo tisto, kar prej ni uspelo našemu košarkarskemu asu. Young je bil od samega začetka v vodstvu, a ga je na koncu Tatum prehitel s spektakularnim metom s sredine in na koncu zmagal na tekmovanju.

Prav zanimivo je, da je Tatum v vseh treh dvobojih zaostajal, a mu je nato uspelo zmagati. Kot je sam povedal, to ni bil njegov načrt. Sploh ne v finalu. "V prvih dveh dvobojih sta bila igralca pred menoj in imela sta priložnost, da sta metala pred menoj. Youngu nisem dal te možnosti. Nisem vedel, ali mi bo uspelo, ampak sem si želel dati priložnost," je po zmagi povedal košarkar Bostona.

Joe Harris najnatančnejši pri metu za tri točke

V tekmovanju za tri točke je zmagal Joe Harris (Brooklyn Nets), ki se je v finalu ustavil pri 26 točkah. Odločilnih je bilo zadnjih pet metov, ki so šteli dvojno. Na drugem mestu je bil Steph Curry, dosegel je 24 točk, zanj je bil usoden eden od zadnjih zgrešenih metov, ki je štel za dve točki.

Kljub zmagi je Harris ostal skromen in o Curryju govoril samo dobro. "To je nekaj neverjetnega. Steph je eden najboljših v zgodovini. Še enkrat bi rad povedal, da, če sem ga premagal v tisti minuti, ne pomeni, da sem boljši od njega."

Hamidou Diallo zabil čez Shaquilla O'Neala

V tekmovanju pri zabijanju je najbolj navdušil Hamidou Diallo (Oklahoma City Thunder), ki je v enem izmed poskusov žogo zabil čez nekdanjega zvezdnika Shaquilla O'Neala. "Bil sem prepričan, da mi bo uspelo. Če ne bi bil, ga ne bi pripeljal na igrišče," je po tekmovanju povedal Diallo.

V noči na ponedeljek bo na sporedu še tekma All Star, na kateri pa Luka Dončić ne bo igral.

Luka Dončić
Sportal Dončić prestal zvezdniški krst in navdušil tudi največje dvomljivce #video
Ne spreglejte