Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sreda,
4. 9. 2013,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Domen Lorbek EuroBasket

Sreda, 4. 9. 2013, 10.04

8 let

Lorbek: Vzdušje Zlatoroga nas bo poneslo

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Branilec slovenske košarkarske reprezentance Domen Lorbek o današnji tekmi s Češko, slovenski evforiji in vzdušju v dvorani Zlatorog, kjer ekipa Božidarja Maljkovića igra skupinski del prvenstva.

"Oh, ko bi imeli Domna Lorbka …" je pred približno dvema letoma na evropskem prvenstvu v Litvi zavzdihnil slovenski selektor Božidar Maljković, ko je pešal met od daleč. Srednji brat iz dinastije Lorbek je zdaj nared. Mehka roka in kakovostna igra v obrambi sta le dve izmed odlik, ki Ljubljančana postavljata med najzanesljivejše košarkarje v reprezentanci. Med tiste, ki verjetno nikoli ne bodo superzvezdniki in morda niti ne silijo v ospredje, a so za uspeh ekipe življenjskega pomena.

"Največja češka nevarnost je predvsem zunanja vrsta. Gre za zelo hitro in atletsko ekipo. Treba bo biti pazljiv. Če jim dovolimo, da se 'razletijo', imamo lahko velike težave. A gledati moramo sebe, svojo kakovost, iti v tekmo stoodstotno kot do zdaj in potem menim, da ne bi smelo biti težav," je prepričan visoki branilec, ki se po potrebi lahko pomakne tudi na krilni položaj.

Verjetno so košarkarji že kar malce utrujeni od nenehnih vprašanj o pomenu domačega prvenstva, zaradi katerega pa si Lorbek na pleča ni naložil še posebej velikega bremena : "Večje odgovornosti zaradi prvenstva doma osebno ne čutim. Prva tekma pa je vedno najtežja, da se znebimo pritiska. Upam, da nam bo uspelo zmagati in da se bo razplamtela evforija. Vzdušje polnega Zlatoroga nas bo poneslo." Oče dveh malčkov, ki je zadnjo sezono odigral v majici Krke, je zadovoljen z razporedom tekem Slovenije, čeprav ta ponuja različne interpretacije. "Nikoli ne veš, ali je boljše imeti Špance na prvi tekmi ali na zadnji. V preteklosti so šli Španci že skozi šivankino uho skozi skupino, nato pa osvojili prvenstvo. Razpored je dober, gremo tekmo za tekmo, trenutno razmišljamo le o Češki," je osredotočen slovenski branilec.

Ne spreglejte