Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
4. 6. 2018,
17.43

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Natisni članek

Petrol Olimpija

Ponedeljek, 4. 6. 2018, 17.43

5 let, 10 mesecev

Ljubljanska igralska sestavljanka z obetavnimi mladci, Martič ostaja trener

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

4

Olimpija : Krka, peta tekma finala DP | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Medtem ko je že jasno, da Zoran Martič ostaja glavni trener, pa pri ljubljanski Olimpiji (še) niso potrdili podpisa pogodbe z 18-letnim obetavnim črnogorskim centrom Markom Simonovićem, ki naj bi se v Stožice preselil iz Siene.

Naslovu državnega prvaka pri Petrolu Olimpiji še zdaleč ni sledilo poletno zatišje. V pisarnah v Stožicah je zelo pestro, čeprav uradnih novic okrog igralskega kadra skorajda ni. Edina je stara štiri dni, to pa je, da v Ljubljano prihaja 18-letni in 208 centimetrov visoki hrvaški krilni center Luka Šamanić. Z njim klub potrjuje tisto, kar je nakazal že ob zimskem prihodu ukrajinskega reprezentanta afriških korenin Iussufa Sanona, ki se te dni dokazuje na tradicionalnem kampu lige NBA v Trevisu.

Omenjeni dvojici pa se utegne v kratkem v taboru slovenskega prvaka pridružiti še en obetavni mladec. Gre za 18-letnega in 208 centimetrov visokega črnogorskega krilnega centra Marka Simonovića, ki je v pretekli sezoni v italijanski drugoligaški konkurenci nosil dres Siene.

Zoran Martič bo še naprej trener zmajev. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zoran Martič bo še naprej trener zmajev. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Rešeno vprašanje trenerja

Ob čakanju na uradno potrditev podpisa pogodbe s Simonovićem pa v Stožicah ostaja kopica odprtih vprašanj. Eno od teh je bilo rešeno že v ponedeljek popoldan, ko je po sestanku dozdajšnjega trenerja Zorana Martiča z direktorjem kluba Romanom Liscem do nas prišla neuradna informacija, da bo Martič trenerske naloge v Olimpiji opravljal tudi v naslednji sezoni. 

Zmaji še vedno čakajo na morebitno vabilo v EuroCup. V nasprotnem primeru bodo Ljubljančani najverjetneje znova igrali v Fibini ligi prvakov.

Direktor Lisac pa sestavlja tudi preostale delce igralske sestavljanke. Pri tem zavrača komentiranje, dokler pogodbe niso podpisane. Ne skriva pa pogovorov z dozdajšnjimi igralci, ki so ostali brez pogodbe, in načrta vključevanja enega ali dveh članov zlate slovenske reprezentance. Javna skrivnost je, da sta na seznamu realno dosegljivih želja predvsem Edo Murić in Aleksej Nikolić.

Ne spreglejte