Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
20.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
košarka

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 20.13

8 let, 3 mesece

Lillard po Jordanovih stopinjah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Že 28 let noben branilec kot novinec ni nastopil na All-Star tekmi. Zadnji je bil legendarni Michael Jordan, to pa bi lahko ponovil Damian Lillard, ki blesti v dresu Portalnda.

Gary Payton, Jason Kidd, Allen Iverson, Kobe Bryant in Derrick Rose je le nekaj znanih košarkarjev, ki jim ni uspelo že v krstni sezoni nastopiti na All-Star tekmi. Lillard v prvi polovici letošnje sezone prikazuje odlične predstave, dobro pa gre tudi njegovi ekipi, ki se bo letos kot kaže borila za končnico (v minuli skrajšani sezoni so imeli 28 zmag in 38 porazov). V povprečju dosega 18,5 točke in 6,5 podaje na tekmo in je glavni kandidat za novinca leta. "To pove vse, da je bil Jordan zadnji, ki je kot novinec nastopil na All-Star tekmi," je bil kratek 22-letni Lillard na temo All-Star tekme.

Konkurenca je huda

Konkurenca za preboj v zvezdniško zasedbo bo velika. Pričakuje se, da bosta v prvi postavi začela Chris Paul in Bryant, ki za zdaj vodita v glasovanju. Trener vzhoda bo nato določil še sedem rezerv, a za njih bo še velik boj. Ob Lillardu so kandidati, glede na svoje predstave, še Russel Westbrook, James Harden, Stephen Curry in Jamal Crawford. "Curry, Westbrook, Paul, to so vsi All-Star igralci. Težko bo zame, kot novinca," je dejal Lillard. Težavo bi lahko predstavljali tudi soigralci Lillarda pri Portalndu. LaMarcus Aldridge in Nicolas Batum sta prav tako kandidata za tekmo zvezd, v košarkarskih hodnikih pa se velikokrat zastavlja vprašanje, če si eno moštvo zasluži imeti na tekmi All-Star več kot enega predstavnika.

Tudi The Kingu ni uspelo

Tudi LeBronu Jamesu v prvi sezoni ni uspelo priti ne tekmo zvezd, česar se še danes spominja. "Težko je za trenerje, da glasujejo za novinca, ne glede, kako le ta igra. Tu imaš veterane, ki tudi garajo, vsaj tako kot novinci. Takrat sem si zelo želel biti del te tekme. Igral sem dobro in tudi ekipa je zmagovala, vendar me je prehitel veteran. Če me spomin ne vara, je bil to Jamaal Magloire. Bil sem razočaran, vendar tako pač je," se spominja svojih začetkov v ligi NBA James.

Ne spreglejte