Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2024,
20.48

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

KK Podčetrtek KK Ilirija LTH Castings ECE Triglav Hopsi Polzela Šentjur Šenčur Gorenjska gradbena družba kk Rogaška Kansai Helios Domžale KK Krka Novo mesto Liga Nova KBM

Sobota, 2. 3. 2024, 20.48

1 mesec, 3 tedne

Liga Nova KBM, 19. krog

Krka ostaja prva, stotica Heliosa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
KK Krka Novo mesto | Krka se bo danes pomerila s Podčetrtkom. | Foto www.alesfevzer.com

Krka se bo danes pomerila s Podčetrtkom.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Krke so na četrtkovi tekmi 19. kroga lige Nova KBM premagali Terme Olimia s 96:71 in ostali na prvem mestu. V petek je bila Ilirija za 20 točk boljša od ekipe Hopsi Polzela (85:65). Košarkarji GGD Šenčurja so na prvi sobotni tekmi premagali Rogaško z 69:61. Nato je drugouvrščeni Kansai Helios s 104:89 odpravil Šentjur. 

Šenčurju tesen obračun z Rogaško

Košarkarji GGD Šenčurja so nekoliko bolje začeli obračun, a so bili gosti večji del dvoboja povsem enakovredni. Po boljšem drugem delu so Šenčurjani ob polčasu vodili za tri točke, večjo razliko pa napravili ob koncu tretje četrtine. Takrat so z delnim izidom 11:0 postavili stvari na svoje mesto in povedli za 15 točk. Po košu ob zvoku sirene Luke Božaka s sredine igrišča so gosti sicer pred zadnjo četrtino znižali zaostanek na 12 točk. Nato so se po napadalnem mrku in številnih napakah domačih celo približali na pet točk zaostanka (60:65), imeli napad celo za dodatno približanje, a jim je na koncu zmanjkalo moči za popoln preobrat.

Pri domačih je pet igralcev doseglo devet ali več točk. S 13 je nekoliko izstopal Alen Malovčić (7 skokov). Devet točk in devet skokov je v statistiko vpisal Dino Murić, ki je zbral še štiri podaje, dve blokadi in dve ukradeni žogi. Pri gostih je bil s 23 točkami najbolj učinkovit Njegoš Sikiraš, ki je ob tem zbral še deset skokov.

Krka ostaja pred Heliosom

Krka, ki je zadnjo tekmo v DP v začetku februarja izgubila doma proti drugouvrščenim Domžalčanom, je vknjižila šestnajsto zmago v ligi Nova KBM in ostaja na prvem mestu. Novomeščani so že tretjič v tej sezoni premagali Terme Olimia. Le na prvi tekmi v dvorani Leon Štukelj je bilo tesno, preostali dve pa je Krka dobila zelo suvereno.

Krka je izkoristila širši nabor igralcev - trener Gašper Okorn je priložnost ponudil vsem dvanajstim igralcem in prav vsi so se vpisali med strelce - ter z mislimi že na sobotni tekmi regionalnega tekmovanja proti Megi v Novem mestu počasi in zanesljivo gradila prednost. Končnih 25 točk razlike je tudi najvišja prednost Krke na tekmi. Najboljša posameznika sta bila Jerome Hamiltom pri domačih (16 točk, met 5:7) ter na drugi strani Jure Pelko, ki je dosegel 19 točk (trojke 3:8).

Blaž Mahkovic  | Foto: www.alesfevzer.com Blaž Mahkovic Foto: www.alesfevzer.com Kansai Helios je vpisal 15. zmago s čimer za vodilno Krko zaostaja za eno zmago. Domžalčani so se v svoji dvorani prebudili šele po vodstvu gostov z 21:17 in z delnim izidom 18:1 povsem obrnili potek prvega polčasa ter povedli za 13 točk. A žilavih gostov to ni ustavilo, tri minute pred koncem druge četrtine so se približali na vsega štiri točke po trojki Ožbeja Glavana. Varovanci Damjana Novakovića so do glavnega odmora znova pritisnili na plin, vodili za devet točk, v tretji četrtini pa prednost povišali na 15 točk. Čeprav je bilo tudi v tem delu precej nihanj pri domačih, so ti zadnjo četrtino začeli s 15 točkami prednosti in zanesljivo krmarili do zmage.

Pri Heliosu je pet igralcev preseglo dvomestno število točk, največ, 25, jih je dosegel Jan Copot. Blaž Mahkovic je 10 točkam dodal še 10 asistenc. Pri gostih je 25 točk dosegel Glavan, manjkala pa je predvsem bolj razpoložena klop. Domžalčani so v tem segmentu prednjačili z 39:15.

Liga Nova KBM, 19. krog

Četrtek, 29. februar:

Petek, 1. marec:

Sobota, 2. marec:

Ponedeljek, 4. marec:

Lestvica:

Alba Berlin Žiga Samar
Sportal Prvi domač poraz Reala, neuspešni tudi Tobeyjeva Zvezda in Barcelona
Ne spreglejte