Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 6. 2019,
6.33

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Golden State Warriors Toronto Raptors finale končnica Liga NBA

Ponedeljek, 3. 6. 2019, 6.33

4 leta, 10 mesecev

Liga NBA, finale, 2. tekma

Prvaki lige NBA z norim preobratom utišali Toronto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Stephen Curry Quinn Cook Golden State | Veselje Stephena Curryja in rezervista Quinna Cooka, ki je v drugem polčasu prispeval tri trojke. | Foto Reuters

Veselje Stephena Curryja in rezervista Quinna Cooka, ki je v drugem polčasu prispeval tri trojke.

Foto: Reuters

Branilci naslova v ligi NBA Golden State Warriors so v drugi tekmi finala v gosteh premagali Toronto Raptors (109:104) ter izid v skupnih zmagah izenačili na 1:1. Dvoboj je odločil velik preobrat Bojevnikov na začetku drugega polčasa, ko so prevzeli vodstvo z delnim rezultatom 18:0. Serija se zdaj seli v Kalifornijo.

V Severni Ameriki poteka prvi finale lige NBA, ki se ni začel na ozemlju ZDA. Po prvem polčasu druge tekme je bolje kazalo gostiteljem, ki so vodili za pet točk (59:54), a je v uvodnih minutah drugega dela sledil neverjeten niz gostov, s katerim so si odprli pot do dragocene zmage. Čeprav ponovno niso mogli računati na pomoč poškodovanega zvezdnika Kevina Duranta, so tretjo četrtino odprli z delnim rezultatom 18:0, prevzeli vodstvo in ga ohranili do konca. 

"Takrat smo izgubili tekmo," je priznal košarkar Toronta Kyle Lowry. To je bil preobrat, kakršnega liga NBA v zgodovini finalnih srečanj na začetku drugega polčasa ne pomni. Trajal je skoraj šest minut, nato pa ga je s trojko za 62:72 prekinil Fred VanVleet (17 točk).

Vrhunci druge tekme finala v Torontu:

Dvorana Scotiabank Arena je vseeno ponovno spremljala razburljivo končnico. Gostitelji se niso predajali, ampak se po delnem nizu 10:0 v zadnji minuti povsem približali Golden Statu. Po trojki nekdanjega košarkarja Olimpije Dannyja Greena so zaostajali le še za dve točki, a se je nato na drugi strani izkazal Andre Iguodala in sedem sekund pred koncem zadel zlata vredno trojko za končnih 109:104.

Odločilen trenutek srečanja:

Po Durantu sta se poškodovala še Thompson in Looney

Klay Thompson je bil kljub poškodbi prvi strelec Golden Stata. | Foto: Reuters Klay Thompson je bil kljub poškodbi prvi strelec Golden Stata. Foto: Reuters Pri Torontu je znova izstopal Kawhi Leonard (34 točk in 14 skokov). Bil je prvi strelec dvoboja, pri gostih pa je največ točk dosegel Klay Thompson (25 točk). Vse je dosegel v uvodnih treh četrtinah. Ni mogel odigrati dvoboja do konca, saj si je poškodoval stegensko mišico in izpustil zadnjo četrtino.

Dve točki manj je prispeval prvi ostrostrelec prvakov lige NBA Stephen Curry (23). Draymond Green je za eno asistenco zgrešil trojni dvojček (17 točk, 10 skokov in 9 asistenc), z dvojim dvojčkom se je izkazal tudi DeMarcus Cousins (11 točk in 10 skokov), ki se je vrnil v začetno peterko.

Seznam poškodovanih igralcev se je na dvoboju v Torontu nevarno podaljšal. Durant ni kandidiral za tekmo že sedmič zapored, poleg Thompsona pa zaradi poškodbe dvoboja na parketu ni končal niti rezervni center Kevon Looney. Zaradi poškodbe rame je izpustil celoten drugi polčas in spravil v težave že tako oslabljeno zasedbo branilcev naslova.

Dvoboj v Torontu si je v družbi komisarja lige NBA Adama Silverja ogledal nekdanji predsednik ZDA Barack Obama. | Foto: Reuters Dvoboj v Torontu si je v družbi komisarja lige NBA Adama Silverja ogledal nekdanji predsednik ZDA Barack Obama. Foto: Reuters

Junak prvega srečanja Pascal Siakam (Toronto), na prvi finalni tekmi je dosegel 32 točk, se je tokrat ustavil pri 12 točkah z zelo skromnim metom iz igre, saj je zadel le 5 od 18 poskusov.

Tretja tekma finala lige NBA bo v noči na četrtek v Oaklandu.

Liga NBA, finale, 2. tekma:

Preberite še:

Pascal Siakam
Sportal Presenečenje v Torontu! Novinci premagali branilce naslova. #video
Martin Krampelj
Sportal Slovensko ime na naboru NBA: Krampelj gre do konca
Golden State Warriors
Sportal Toronto bi pisal zgodovino, Golden State nadaljeval dinastijo
Ne spreglejte