Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 12. 2018,
7.09

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

NBA Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 8. 12. 2018, 7.09

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 7. december

Goran Dragić poudaril pomembnost žrtvovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Goran Dragic | Goran Dragić se je po prisilnem počitku zaradi težav z levim kolenom vrnil na parket. Začel je z dvojnim dvojčkom in zmago proti ekipi Phoenix Suns. | Foto Reuters

Goran Dragić se je po prisilnem počitku zaradi težav z levim kolenom vrnil na parket. Začel je z dvojnim dvojčkom in zmago proti ekipi Phoenix Suns.

Foto: Reuters

Po osmih tekmah prisilnega počitka zaradi težav s kolenom se je Goran Dragić končno vrnil pod koše lige NBA. Na obračunu z zadnjo ekipo lige, Phoenix Suns, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov, je z dvojnim dvojčkom, in to prvim v tej sezoni (11 točk in 10 asistenc), pripomogel k zmagi Vročice s 115:98.

Učinek Gorana Dragiča:
V 21 minutah igre je dosegel 11 točk in 10 asistenc, prispeval je skok in tri ukradene žoge. Zadel je 5 od 12 metov iz igre, enkrat je bil uspešen pri metu za tri točke. Izgubil je tri žoge. 

Goran Dragić, ki je zadnjih osem tekem v ligi NBA zaradi težav z desnim kolenom moral izpustiti, se je vrnil ravno na tekmi proti nekdanjim soigralcem, moštvu Phoenix Suns, ki ga v tej sezoni vodi nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance Igor Kokoškov. 

Dragić, ki je v pogovoru po tekmi poudaril poseben naboj, ki ga je imelo srečanje z nekdanjim delodajalcem na eni strani (Phoenix Suns) in nekdanjim mentorjem na drugi (Kokoškov), je na parketu preživel 21 minut. V tem času je dosegel 11 točk in 10 asistenc, dvojni dvojček (prvi v tej sezoni) pa je oplemenitil še z enim skokom in tremi ukradenimi žogami. 

"Poskušal sem se vključiti v igro. V napadu sem želel igrati nadzorovano, da bodo fantje prišli do pravih prostih mest za met. Nato je bila le še eksekucija. Imeli smo dobro napadalno tekmo. Vseh pet košarkarjev mora dobro delati na parketu. Drug za drugega se moramo žrtvovati," je poudaril Gogi.

Goran Dragić je v pogovoru po tekmi priznal, da je med odsotnostjo s parketa potreboval predvsem potrpežljivost. "Kar mešalo se mi je doma," je razkril in glede kolena dejal: "Dobro je, utrujen sem bil. Nisem se mogel premikati. Pljuča so skoraj eksplodirala. Nenehno sem bil v stiku s trenerjem, kdaj bom prišel nazaj. Na tekmi sem po nekaj minutah rekel trenerju, da ne želim ven iz igre." S svojo predstavo, ki je temeljila predvsem na organizaciji napada, je bil zadovoljen, pohvalil pa je učinkovitost mladega soigralca Bama Adebaya, ki se je izkazal z 22 točkami in desetimi skoki.


Pri Vročici, ki je Sonca v gosteh premagala z rezultatom 115:98, sta bila najbolj razigrana 21-letni Bam Adebayo (22 točk in 10 skokov) in Justine Winslow, ki jih je nanizal 20.

Vrhunci obračuna med Miamijem in Phoenixom:

Pri poražencih je najboljšo predstavo prikazal rezervist Troy Daniels, ki je dosegel 18 točk. Miami je z desetimi zmagami in 14 porazi na 10. mestu vzhodne konference.

Ponoči je bilo na sporedu še devet obračunov. Košarkarji Philadelphie so na krilih Jimmija Butlerja, ki je dosegel 38 točk, s 117:11 premagali Detroit.

Denver Nuggets so s 107:113 klonili proti moštvu iz Charlotta, Indiana Pacers pa so bili z izdatno pomočjo Bojana Bogdanoviča, ki je dosegel 26 točk, boljši od Orlanda. Semafor se je ustavil pri rezultatu 112:90.

Sacramentos Kings so na čelu z izjemnim De'Aaronom Foxom (30 točk in 12 asistenc) s 129:110 premagali Cleveland, kjer je bil s 26 točkami najbolj razigran Jordan Clarkson.

Brooklyn Nets so za zmago potrebovali podaljšek. Ekipo Toronta, kjer je z 32 točkami blestel Kawhi Leonard, so premagali z rezultatom 106:105. Levji delež k zmagi je z 29 točkami prispeval D'Angelo Russell.

Oklahoma je kljub izjemni predstavi Russella Westbrooka, ki je dosegel trojni dvojček (24 točk, 13 asistenc in 17 skokov) s tesnim izidom 112:114 izgubila v gosteh pri Chicagu.  

V gosteh so izgubili tudi Jezerniki. S 133:120 so jih premagali Spursi iz San Antonia. Pri poražencih je s 35 točkami, 11 asistencami in osmimi skoki izstopal LeBron James, s 36 točkami pa je najboljši vtis pri zmagovalcih naredil DeMar DeRozan.

Ne spreglejte