Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 5. 2023,
6.40

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Miami Heat Boston Celtics Liga NBA NBA

Torek, 30. 5. 2023, 6.40

11 mesecev

liga NBA, 29. maj

Nič od zgodovinskega povratka, v finalu košarkarji Miamija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Miami Heat | Košarkarji Miamija so se uvrstili v finale lige NBA. | Foto Guliverimage

Košarkarji Miamija so se uvrstili v finale lige NBA.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Miami Heat so drugi finalisti košarkarske lige NBA, potem ko so na sedmi tekmi finalne serije v gosteh premagali Boston Celtics z izidom 103:84. Njihov nasprotnik v finalu bo Denver Nuggets.

Miami Heat je v finalu vzhodne konference vodil že s 3:0 v zmagah, a je nato Boston vrnil udarec in izsilil odločilno sedmo tekmo. V primeru, da bi Boston zmagal še na sedmi tekmi, bi se prvič v zgodovini lige NBA zgodilo, da bi se ekipi uspelo vrniti po zaostanku 0:3. A tudi tokrat ni prišlo do velikega presenečenja. Košarkarji Miamija so bili tokrat veliko boljši nasprotnik in sedmo tekmo dobili za 19 točk (103:84).

Jimmy Butler je bil z 28 točkami najboljši košarkar Miamija. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jimmy Butler je bil z 28 točkami najboljši košarkar Miamija. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Butler se je tokrat ustavil pri 28 točkah

Jimmy Butler, najkoristnejši igralec finala na vzhodu, je dosegel 28 točk, Caleb Martin pa je prispeval 26 točk in 10 skokov. S tem pa se je Miami Heat uvrstil v finale lige NBA, drugič v štirih sezonah.

"Ostali smo skupaj kot ekipa. Kot ekipa smo se pogovarjali o tem, da gremo in dosežemo zmago na težkem gostovanju. To smo tudi naredili," je po tekmi dejal Butler.

Bam Adebayo je za Miami dosegel 12 točk in 10 skokov. Ta je po letu 1999 prvi osmi nosilec, ki se je uvrstil v finale. Pred njim je to uspelo New York Knicks.

Trener Miamija: Ta ekipa ima vztrajnost

"Včasih moraš trpeti za stvari, ki jih resnično želiš," je po tekmi dejal trener Miamija Erik Spoelstra. "Ta ekipa je pokazala moč, ko pridejo razočaranja in neuspehi. Imeli so vztrajnost, da so se pobrali, imeli kolektivnega duha in vztrajali, dokler niso dosegli svojega cilja," je še povedal prvi mož Miamija.

Jaylen Brown ni imel svojega večera. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jaylen Brown ni imel svojega večera. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pri Bostonu je največ točk dosegel Brown

Junak šeste tekme, Derrick White, je za Boston dosegel 18 točk. Jaylen Brown je dosegel 19 točk in osem skokov, vendar je imel met za tri točke 1:9, ob tem pa imel še osem izgubljenih žog.

Jayson Tatum si je poškodoval gleženj že na začetku tekme, vendar je kljub temu igral 42 minut ter dosegel 14 točk in 11 skokov.

Prva tekma finala je že v petek

V finalu zmagovalca vzhoda že čakajo prvaki zahodne konference Denver Nuggets, katerih član je tudi Slovenec Vlatko Čančar. Prva tekma je na sporedu v petek.

Liga NBA, 29. maj:

Liga NBA, konferenčni finale:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Los Angeles Lakers (7) /4:0/

Vzhod:
Boston Celtics (2) – Miami Heat (8) /3:4/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1.

Milwaukee Bucks Khris Middleton
Sportal Po kolapsu v končnici Milwaukee našel novega trenerja
Igor Kokoškov in Luka Dončić
Sportal Nova služba za nekdanjega selektorja zlate Slovenije
Ne spreglejte