Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 2. 2023,
6.50

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Philadelphia 76ers Boston Celtics New York Knicks Miami Heat Liga NBA

Torek, 28. 2. 2023, 6.50

1 leto, 1 mesec

Liga NBA, 27. februar

Kratkohlačniki sklatili Kelte z vrha lige NBA, Miami prekinil niz porazov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Boston Celtics Marcus Smart | Košarkarji Bostona so po porazu proti New York Knicks zdrsnili z vrha lige NBA. | Foto Guliverimage

Košarkarji Bostona so po porazu proti New York Knicks zdrsnili z vrha lige NBA.

Foto: Guliverimage

V noči na torek so bile v ligi NBA odigrane samo štiri tekme, a so imele pomembno vlogo pri oblikovanju razpredelnice. Košarkarji Miami Heat so po seriji štirih zaporednih porazov končno spet dosegli zmago. S 101:99 so tesno premagali Philadelphio 76ers, Charlotte Hornets so bili s 117:106 boljši od Detroit Pistons. New York Knicks je s 109:94 odpravil Boston Celtics, ki niso več vodilna ekipa vzhodne konference in severnoameriške lige, New Orleans Pelicans pa je s 93:101 izgubil proti ekipa Orlanda.

S porazom Bostona je mesto vodilne ekipe vzhodne konference in severnoameriške košarkarske lige prevzela zasedba Milwaukee Bucks, ki ima razmerje 43 zmag in 17 porazov, Boston ima ob 44 zmagah 18 porazov.

Za Bostonom in prvim zvezdnikom keltov je frustrirajoč večer. Jayson Tatum je tri minute in 46 sekund pred koncem zadnje četrtine prejel drugo tehnično napako in si prislužil svojo prvo izključitev v karieri. "Ne vem," je dejal Tatum, ko so ga vprašali, kaj ga je pripeljalo do izključitve na tej tekmi. Nato se je nasmehnil. "Toda vse odlične igralce v karieri nekajkrat vržejo ven," je dejal. "Torej, to je dobro za moj ugled."

Tatum je večino tekme preživel razočaran, saj ni bil le nezadovoljen s tem, kako so ga obravnavali sodniki. Izvedel je le en prosti met, ob tem pa je imel na tekmi porazen met iz igre 6:18. Zgrešil je kar osem trojk, tekmo pa končal z zgolj 14 točkami ob devetih podajah in sedmih skokih.

"To ni bil naš najboljši večer kar se tiče meta," je dejal center Bostona Al Horford. "Nocoj so bili boljša ekipa."

Pri kratkohlačnikih sta Julius Randle in Immanuel Quickley dosegla vsak po 23 točk.

Košarkarji Charlotte Hornets so doma prišli do prepričljive zmage nad Detroit Pistons s 117:106, a so za peto zaporedno zmago plačali zelo visoko ceno.

LaMelo Ball je zadel šest trojk, preden je v tretji četrtini zapustil parket zaradi grde poškodbe, čeprav je sprva kazalo, da ni šlo za kaj hujšega. Iz tabora sršenov so po tekmi sporočili, da so rentgenski posnetki razkrili zlom desnega gležnja.

Ball je tekmo končal z 18 točkami ter z metom 6:7 za tri točke, kar je bila njegova peta zaporedna tekma, na kateri je dosegel vsaj pet trojk. Košarkarji Charlotta so še vedno predzadnji na lestvici vzhodne konference, od njih so slabši le člani Detroita.

Vrhunci tekme med Miami Heat in Philadelphio 76ers:

Košarkarji Philadelphia 76ers niso izkoristili prednosti domačega igrišča ter so vpisali poraz z 99:101 proti Miami Heat. Tudi ekipa New Orleans Pelicans je doživela domači poraz, košarkarji Orlando Magic so bili boljši s 101:93.

Pri Miamiju se je izkazal Jimmy Butler s 23 točkami. Le ena asistenca mu je zmanjkala do trojnega dvojčka, v statistiko je namreč vpisal še 11 skokov in devet podaj. Butler je v zaključku tekme prikazal tudi akrobatske sposobnosti.

"Vsak dan delam na takšnih stvareh," je dejal Butler o svojem košu. "Rad igram to igro in rad tekmujem, vendar je vedno veliko bolj zabavno, ko zmagamo."

James Harden je imel priložnost, da bi 76ers priboril zmago, a se je njegov poskus za tri točke ponesrečil ob zvoku sirene.

Slovenci so imeli prost večer

Klubi slovenskih košarkarskih asov so imeli prost večer, Luko Dončića, ki danes praznuje 24. rojstni dan, in njegove Dallas Mavericks naslednja tekma čaka v sredo zjutraj (2:30), ko bodo v Teksasu pričakali Indiana Pacers. Vlatko Čančar se bo z Denver Nuggets v sredo zjutraj ustavil v Houstonu, Chicago Bulls pa v Torontu pri nekdanjem klubu Gorana Dragića. 

Liga NBA, 27. februar:

Lestvica:

Preberite še:

Luk.AI
Sportal Šahovski lik Luke Dončića že na ravni velemojstrov
Damian Lillard
Sportal Zvezdniku lige NBA se je "utrgalo", rekordi padali drug za drugim #video
Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dončić vodil za 27, LeBron šepal, a po drami vseeno zmaga za Lakerse
Ne spreglejte