Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 1. 2020,
6.11

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

Zion Williamson Liga NBA NBA Vlatko Čančar Vlatko Čančar Russell Westbrook Nikola Jokić Denver Nuggets James Harden Kobe Bryant

Ponedeljek, 27. 1. 2020, 6.11

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 26. januar

Liga NBA v znamenju smrti legende, Denver brez Čančarja do zmage #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Kobe Bryant | Tekme v ligi NBA so minile v znamenju spomina na pokojno legendo košarke Kobeja Bryanta. | Foto Getty Images

Tekme v ligi NBA so minile v znamenju spomina na pokojno legendo košarke Kobeja Bryanta.

Foto: Getty Images

V košarkarski ligi NBA je bilo ponoči odigranih osem tekem, dogajanje na parketu pa je globoko zaznamovala tragična izguba nekdanjega zvezdnika Kobeja Bryanta, ki je umrl v helikopterski nesreči. Tekme so se začenjale z minuto molka v čast "črni mambi", enemu najboljših košarkarjev vseh časov. Denver je v uvodni tekmi premagal Houston, Vlatko Čančar pa na klopi ni dočakal priložnosti. Jo je pa dobro izkoristil Zion Williamson, številka 1 zadnjega nabora lige NBA, ki je z 21 točkami Pelikanom pomagal do zmage nad Bostonom (123:108). Trae Young je 45 točk, ki jih je nasul Washingtonu, posvetil pokojnemu vzorniku.

Kobe, Gianna
Sportal Tragedija v ZDA. Kobe Bryant in njegova hči umrla v helikopterski nesreči.
Sportal Svet pretresla kruta novica: Zakaj ravno ti, Kobe?

Nedeljski spored lige NBA se je začel v Denverju, kjer so Nuggets brez pomoči Vlatka Čančarja odpravili Houston (117:110), pri katerem je v zadnjem času zelo razigran Russell Westbrook. Rakete so nastopile brez prvega strelca tekmovanja Jamesa Hardna, ki ima poškodovano mečno mišico, tudi dobra predstava Westbrooka, ki v zadnjih desetih tekmah prispeva 32 točk na tekmo, pa ni pomagala gostom do zmage v Koloradu. Westbrook je prispeval 32 točk (met iz igre 14/29), sedem skokov in sedem asistenc.

Minuta molka v spomin na Kobeja Bryanta pred tekmo v Denverju:

Trener Denverja Michael Malone je na parket poslal devet igralcev. Med njimi ni bilo slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja. Pri gostiteljih je s trojnim dvojčkom izstopal Srb Nikola Jokić (24 točk, 12 skokov in 11 asistenc), največ točk za zmagovalce pa je dosegel Jerami Grant (25, met za tri 3/3).

45 točk Younga

Največ košev je padlo na tekmi v Atlanti, kjer so Atlanta Hawks s 152:133 premagali Washington Wizards. Trae Young je k zmagi prispeval 45 točk (met iz igre 13/24), kar 18 na račun uspešno izvedenih metov za tri točke, in 14 asistenc, tekmo pa je posvetil spominu na pokojnega vzornika. V njegovo čast jo je odigral v dresu s številko 8, ki jo je Bryant nosil v začetku kariere.

24 sekund za napada v spomin na Bryanta

Tudi tekma v San Antoniu, ki se je končala z zmago Toronta (110:106), je bila posvečena spominu na Bryanta. Košarkarji San Antonia in Toronta so se mu na začetku tekme poklonili na poseben način, saj so pustili, da poteče 24 sekund za napad. Na obeh straneh.

DeMar DeRozan, za poražence je dosegel 14 točk, je dejal, da se je vsega, česar se je naučil v zvezi s košarko, naučil od Kobeja.  

Leonardovih 31 točk in 14 skokov ter spomin na neprecenljivo dediščino Bryanta

Tudi tekma v Orlandu, ki se je končala z zmago LA Clippers (112:97), je minila v znamenju spomina na Bryanta.

Kawhi Leonard, ki je k zmagi prispeval 31 točk in 14 skokov, je izrazil prepričanje, da bi Bryant želel, da tudi v tako tragičnem položaju odigra tekmo in pokaže svojo veličino, za Bryantov prispevek h košarki pa je dejal, da je tako enormen, da ga je nemogoče opisati.

Zion Williamson je ponoči okusil prvo zmago v dresu New Orleansa. | Foto: Getty Images Zion Williamson je ponoči okusil prvo zmago v dresu New Orleansa. Foto: Getty Images Pelikani na domačem terenu spodnesli Boston

Tudi tekma v New Orleansu se je začela s 24 sekundami spomina na Bryanta.

Svojo tretjo priložnost v najmočnejši košarkarski ligi je dobro izkoristil Zion Williamson, številka 1 zadnjega nabora lige NBA, ki je zaradi težav s kolenom šele prejšnji teden debitirala v ligi NBA.

Na domači tekmi v dvorani Smoothie King Center, kjer so Pelikani s 123:108 premagali Boston in se tako maščevali za poraz s 105:140, je dobil večjo minutažo kot na prvih dveh tekmah.

V 27 minutah je 19-letni dragulj dosegel svoj prvi dvojni dvojček v NBA - 21 točk in 11 skokov je popestril še z dvema asistencama, najučinkovitejši pa je bil s 25 točkami Jrue Holiday. J. J. Redick je prispeval 17 točk, Brandon Ingram pa 16.

Za Williamsona je bila to prva zmaga v najmočnejši košarkarski ligi.

Pri poražencih, ki so se morali znajti brez Enesa Kanterja in Roberta Williamsa, je s 35 točkami izstopal Kemba Walker.

Luka Dončić
Sportal Bi jih moralo zaradi Dončića skrbeti? Trener umirja žogico.

Lestvica lige NBA

Ne spreglejte