Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 12. 2018,
7.03

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

LeBron James Liga NBA NBA

Sobota, 22. 12. 2018, 7.03

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 21. december

Trojni dvojček Jamesa za vrnitev na zmagovito pot

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
LeBron James | LeBron James je ob zmagi nad New Orleans Pelicans vknjižil trojni dvojček. | Foto Reuters

LeBron James je ob zmagi nad New Orleans Pelicans vknjižil trojni dvojček.

Foto: Reuters

Košarkarji vodilne ekipe vzhodne konference Toronto Raptors so s 126:110 premagali skromne podprvake Cleveland Cvaliers. S 37 točkami je ob zmagi blestel Kawhi Leonard. Po dveh porazih so do zmage prišli tudi LeBron James in druščina LA Lakers, ki so ugnali New Orleans Pelicans. LeBron 

Pester petek v ligi NBA je prinesel deset obračunov. Po dveh porazih proti Washington Wizzards in Brooklyn Nets so se košarkarji LA Lakers vrnili na zmagovito pot.

Ob zmagi s 112:104 nad New Orelansom je tretji trojni dvojček sezone vpisal prvi zvezdnik LeBron James, ki je končal pri 22 točkah, 12 skokih in 14 asistencah, Kyle Kuzma je ob zmagi dosegel 23 točk. Pri New Orleansu je blestel Anthony Davis. V statistiko je ob 30 točkah vpisal kar 20 skokov.

Svoje delo sta z odliko opravili najboljši moštvi vzhodne konference. Toronto je pred domačimi gledalci vknjižil 25. zmago na 34. obračunu sezone. S 126:110 je odpravil predzadnjo ekipo svoje konference Cleveland. Ob zmagi se je s 37 točkami izkazal Kawhi Leonard, Ogugua "OG" Anunoby jih je dodal 21, Pascal Siakam pa je tekmo končal z dvojnim dvojčkom (15 točk, 10 skokov).

Kawhi Leonard je k novi zmagi Toronta prispeval 37 točk. | Foto: Reuters Kawhi Leonard je k novi zmagi Toronta prispeval 37 točk. Foto: Reuters

Uspešni so bili tudi člani druge ekipe vzhoda Milwaukee Bucks. Za četrto zaporedno zmago so v derbiju večera na kolena spravili Boston. Tudi tokrat je voz vlekel Grk Giannis Antetokounmpo, ki se je ustavil pri 30 točkah, 21 jih je dodal Khris Middleton. Pri poražencih je bil z 21 točkami najbolj razpoložen "s klopi" Jaylen Brown.

Giannis Antetokounmpo je k četrti zaporedni zmagi Milwaukeeja prispeval 30 točk. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je k četrti zaporedni zmagi Milwaukeeja prispeval 30 točk. Foto: Reuters Do zmage so prišli tudi košarkarji Indiane. V napeti končnici pri Brooklyn Nets so se veselili, potem ko jim je po zaostanku 102:104 uspel delni izid 12:2. Victor Oladipo je vpisal 26 točk, do dvojnega dvojčka mu je zmanjkal skok, se ga je pa razveselil Myles Turner (15 točk, 12 skokov).

Zbiranje zmag nadaljuje tudi San Antonio Spurs, ki se je veselil še sedmič na zadnjih osmih tekmah in še petič zapored prišel do zmag z vsaj 25 točkami.

Šele osmo zmago so vknjižili Chicago Bulls, ki so na krilih 32 točk Laurija Markkanena z 90:80 odpravili Orlando, pri katerem je Črnogorec Nikola Vukčević vpisal 19 točk in prav toliko skokov.

Chris Paul vsaj dva tedna brez košarke

Prvi organizator ekipe severnoameriške košarkarske lige NBA Houston Rockets Chris Paul bo moral zaradi poškodbe leve stegenske mišice, ki jo je staknil med drugo četrtino tekme proti Miamiju, počivati vsaj dva tedna, so sporočili iz kluba.

Triintridesetletni Paul, ki se je Houstonu pridružil pred lansko sezono, ima v letošnji sezoni povprečje 15,6 točke, osem asistenc, štiri skoke in 2,1 ukradene žoge na tekmo.

Lani je zaradi poškodbe desne stegenske mišice Paul predčasno končal nastope v končnici, njegovemu moštvu pa je potem zmanjkala ena zmaga, da bi zaigral v finalu lige NBA.

Vir: STA

Dončićevi pri prvaku, Dragićevi nad enega najboljših na vzhodu

V noči na nedeljo bosta na delu oba kluba slovenskih predstavnikov. Vročica Gorana Dragića, ki se bo po posegu na kolenu v pogon vrnil februarja, bo gostila razpoloženi Milwaukee, Luka Dončić pa bo niz štirih porazov z Dallasom poskušal končati pri prvaku Golden State Warriors.

Lestvica:

Ne spreglejte