Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 3. 2023,
4.23

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

5

Natisni članek

Philadelphia 76ers Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA

Petek, 3. 3. 2023, 4.23

1 leto, 4 mesece

liga nba, 2. marec

Sanjska predstava Dončića, ki je skupaj z Irvingom pisal zgodovino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,41

5

Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je dosegel 42 točk, od tega je zadel kar sedem trojk. | Foto Reuters

Luka Dončić je dosegel 42 točk, od tega je zadel kar sedem trojk.

Foto: Reuters

Košarkarji Dallas Mavericks so pred domačimi navijači vendarle spet zmagali. Mavs so na domačem parketu po odlični predstavi naveze Luka Dončić - Kyrie Irving s 133:126 ugnali Philadelphio 76ers in prekinili niz dveh zaporednih porazov. Dončić je bil z 42 točkami (7/13 za 3) in 12 asistencami prvi strelec srečanja, sledil mu je Irving, ki je dosegel 40 točk. Postala sta tudi prva košarkarja Dallasa, ki sta na eni tekmi dosegla mejo vsaj 40 doseženih točk.

Goran Dragić
Sportal Dragić ujel veliko ribo? V igri bo šampionski prstan.

Učinek Luke Dončića: 42 točk (6/9 za 2, 7/13 za 3, 9/11 prosti meti), 4 sk., 12 as., 1 ukr. žoga, 5 izg. žog v 39:47

Predstava Luke Dončića:

Medtem ko so v ligi NBA vse glasnejše govorice, da bo Goran Dragić v kratkem postal novi član Milwaukee Bucks, pa je znova nase glasno opozoril tudi Luka Dončić, ki je z Dallasom vendarle dosegel pomembno zmago nad Philadelphio 76ers. Slovenski košarkar je na nevihtni dan v Dallasu poskrbel tudi za nevihto na parketu, saj je bil z 42 točkami, od tega je zadel kar sedem trojk, najboljši posameznik na parketu, skupaj s Kyriejem Irvingom (40 točk) pa je zvezdniška dvojica Dallasa poskrbela za kar 82 točk zasedbe iz Teksasa, nad čimer so bili gledalci v areni American Airlines naravnost navdušeni, saj sta Dončić in Irving postala prva košarkarja Dallasa v zgodovini, ki sta na isti tekmi dosegla vsaj 40 točk.

Vrhunci tekme:

"Igrati s Kyriejem je res izjemno, ne samo danes, ampak že vse od njegovega prihoda v klub. Igrati z njim je res preprosto, res mi zelo pomaga. Če bi moral plačati, da gledam igro enega od košarkarjev, bi bil to zagotovo on, saj so nekatere njegove poteze res neverjetne," je po koncu na račun svojega soigralca pohvale natresel Dončić, ki je imel po dolgem času znova nekaj razlogov za zadovoljstvo.

"Luka je bil pripravljen na zabavo. Jaz pa tudi. To je ena tistih tekem, na katerih smo pokazali izjemno predstavo. Hvaležen sem, da se je delo izplačalo, saj bi se tekma lahko nagnila na katerokoli stran," pa je po koncu dejal Irving.

Druga zmaga za navezo Dončić - Irving

Dallas je tako dosegel svojo drugo zmago na šesti tekmi, odkar se je ekipi pridružil Irving, izjemni strelski predstavi obeh glavnih akterjev Mavericksov pa sta bili na koncu dovolj za zmago nad Philadelphio in prvim konkurentom Dončića na lestvici najboljših strelcev lige Joelom Embiidom, ki je srečanje končal pri 35 točkah in osmih skokih.

Dončić je navdušen nad igranjem z Irvingom. | Foto: Reuters Dončić je navdušen nad igranjem z Irvingom. Foto: Reuters

Dallas si je na domačem parketu odločilno prednost priigral v tretji četrtini. Ob polčasu so gostitelji vodili z 71:67, nato pa so tretjo četrtino dobili z 39:24. A čeprav je Dallas vodil tudi s 25 točkami razlike, pa so gledalci v areni American Airlines večkrat podoživeli nedeljski poraz proti LA Lakers, ki so nadoknadili 27 točk zaostanka in po preobratu zmagali. Podoben scenarij se je obetal tudi tokrat, saj je Philadelphia v zadnji minuti prišla le na pet točk zaostanka, a je navezi Dončića in Irvinga uspelo poskrbeti, da se nočna mora z nedeljske tekme tokrat vendarle ni ponovila, Mavericks pa so na koncu slavili s 133:126.

Poleg zgodovinskega podviga Dončića in Irvinga sta v zasedbi Dallasa dvomestno število točk dosegla še Reggie Bullock, ki je prispeval 15 točk ter Christian Wood z desetimi. Pri Philadelphii pa sta Embiidu sledila Tyrese Maxey in James Harden. Prvi je dosegel 29 točk, Harden pa je 27 točkam (5/7 za) dodal še 13 skokov.

Joel Embiid je dosegel 35 točk. | Foto: Reuters Joel Embiid je dosegel 35 točk. Foto: Reuters

Dallas naslednji obračun zdaj čaka v nedeljo (19.00 po slovenskem času), ko bo v areni American Airlines gostoval Phoenix Suns z Devinom Bookerjem. Posebna tekma bo to predvsem za Irvinga, ki ga čaka srečanje z nekdanjim soigralcem Kevinom Durantom, ki je po odhodu Irvinga iz Brooklyna okrepil ekipo iz Arizone.

Branilci naslova Golden State Warriors so tokrat s 115:91 odpravili sedmouvrščene Los Angeles Clippers. Jordan Poole je bil s 34 točkami najboljši strelec bojevnikov. Washington Wizards so na krilih 30 točk Kyla Kuzme s 119:108 premagali Toronto Raptors, San Antonio Spurs pa s 110:99 Indiana Pacers.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Razpoloženi Dončić ostal brez rojstnodnevnega darila

Liga NBA, 2. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte