Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 1. 2023,
6.36

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Natisni članek

Damian Lillard Jusuf Nurkić Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar Portland Trail Blazers​ Denver Nuggets Liga NBA

Sreda, 18. 1. 2023, 6.36

1 leto, 3 mesece

Liga NBA, 17. januar

Denver na Jokićevih krilih nadaljeval zmagoviti niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

1

Denver Nuggets Portland Trail Blazers | Nikola Jokić je ob zmagi Denver Nuggets nad Portlandom vknjižil nov trojni dvojček. | Foto Guliverimage

Nikola Jokić je ob zmagi Denver Nuggets nad Portlandom vknjižil nov trojni dvojček.

Foto: Guliverimage

Vodilna ekipa zahodne konference lige NBA Denver Nuggets je za sedmo zaporedno zmago s 122:113 premagala Portland Trail Blazers, ki je na zadnjih dveh tekmah razžalostil Dončićev Dallas. Prvi mož zmage je bil Nikola Jokić, ki je vknjižil nov trojni dvojček, 36 točk, 12 skokov in deset asistenc, na drugi strani je blestel Damian Lillard s 44 točkami. Slovenski reprezentant Vlatko Čančar v dobrih 16 minutah igre ni prispeval koša.

Jayson Tatum Boston Celtics
Sportal Tatum popravil rekord Birda, nato je zablestel še LeBron James #video

Portland je na gostovanje k vodilnemu moštvu zahoda Denverju prišel spodbujen z dvema zmagama nad Dallas Mavericks Luke Dončića. Do polovice srečanja se je dobro upiral favoriziranim gostiteljem, ki so na odmor odšli s šestimi točkami prednosti (76:67), a Nikola Jokić in druščina vodstva od takrat niso več izpustili iz rok. V zadnji četrtini so ga zvišali na +20 (119:99), na koncu pa zmagali s 122:113. 

Vlatko Čančar ni dosegel koša. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vlatko Čančar ni dosegel koša. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prvo ime ob zmagi je bil Nikola Jokić, ki se je podpisal pod nov trojni dvojček, ustavil se je pri 36 točkah, 12 skokih in desetih asistencah, Michael Porter je dodal 23 točk. Slovenski košarkar Vlatko Čančar v 16 minutah in pol ni vpisal točke, je pa en skok, dve asistenci in izgubljeno žogo. Pri gostih je bil s 44 točkami neustavljiv Damian Lillard, a je s soigralci ostal praznih rok.

Denver je zmagal še 31. v sezoni, sedmič zapored, za 11. moštvo zahoda Portland je to 23. poraz na 44. tekmah.

Vrhunci srečanja:

Milwaukee in Philadelphia do novih zmag

Do 29. zmage so prišli košarkarji drugega moštva vzhoda Milwaukee Bucks, s 130:122 so strli odpor Toronta, pri katerem je z 39 točkami, devetimi skoki in sedmimi asistencami blestel Fred VanVleet. Pri zmagovalcih je bil z dvema točkama manj najbolj razpoložen Jrue Holiday.

Joel Embiid je k zmagi Philadelphie prispeval 41 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Joel Embiid je k zmagi Philadelphie prispeval 41 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Uspešna je bila tudi tretja zasedba vzhoda, Philadelphia 76ers so s 120:110 ugnali Los Angeles Clippers, prvo ime obračuna je bil z 41 točkami Joel Embiid.

San Antonio Spurs je na domačem parketu končal niz petih porazov, s 106:98 je premagal Brookyln Nets in mu zadal tretji zaporedni poraz. Keldon Johnson je ob zmagi dosegel 36 točk in dodal 11 skokov.

Liga NBA, 17. januar:

Lestvica:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Nič kaj veseli novici za navijače Dončića in Čančarja, Dragić ugnal prvake
Ne spreglejte