Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 1. 2023,
5.45

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

3

Natisni članek

Liga NBA Vlatko Čančar Vlatko Čančar Denver Nuggets Goran Dragić Goran Dragić Chicago Bulls Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić NBA

Ponedeljek, 16. 1. 2023, 5.45

1 leto, 3 mesece

LIGA NBA, 15. JANUAR

Nič kaj veseli novici za navijače Dončića in Čančarja, Dragić ugnal prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

3

Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić je izpustil dvoboj s Portlandom zaradi težav z gležnjem. | Foto Reuters

Luka Dončić je izpustil dvoboj s Portlandom zaradi težav z gležnjem.

Foto: Reuters

Slovenski košarkarski as Luka Dončić zaradi težav z levim gležnjem in utrujenostjo v noči na ponedeljek ni stopil na parket. Dallas je vidno oslabljen, saj so manjkali številni nosilci igre, drugič v dveh dneh visoko izgubil proti Portlandu - tokrat je bilo 123:140. Zdravstvene težave pestijo tudi Vlatka Čančarja (Denver), ki je izpustil dvoboj z Orlandom. Goran Dragić je Chicagu pomagal do domače zmage nad branilcem naslova Golden Statom (132:118), v devetih minutah je prispeval štiri točke.

Pred košarkarji Dallasa je bil zelo zahteven izziv, saj so se poskušali Portlandu za nedavni poraz maščevati brez kar petih zelo pomembnih igralcev. Mavericks so pogrešali številne nosilce igre, poleg v zadnjem obdobju že "standardno" odsotne trojice (Dorian Finney-Smith, Josh Green in Maxi Kleber) sta manjkala še Tim Hardaway Jr. in najboljši košarkar Luka Dončić, sicer tudi prvi strelec lige NBA.

Čeprav je bil še nekaj ur pred začetkom dvoboja vprašljiv nastop Christiana Wooda, so iz kluba sporočili, da bo proti Portlandu pripravljen. A to ni pomagalo Dallasu, da bi na gostovanju premagal Portland, ki je še drugič v dveh dneh visoko porazil teksaško moštvo.

V noči na nedeljo je bilo 136:119, 24 ur pozneje 140:123. Tudi tokrat bil nerešljiva uganka Damian Lillard, ki je Dallasu nasul kar 40 točk. V zasedbi Jasona Kidda so bili strelsko najbolj razpoloženi Spencer Dinwiddie z 28 točkami, novinec Jaden Hardy s 25 in Wood s 23 točkami in 16 skoki. A to ni bilo dovolj za uspeh Dallasa, ki je izgubil vseh pet tekem v tej sezoni, na katerih ni igral slovenski košarkarski virtuoz Dončić.

Portland je bil tudi v noči na ponedeljek za Dallas prevelik zalogaj.  | Foto: Reuters Portland je bil tudi v noči na ponedeljek za Dallas prevelik zalogaj. Foto: Reuters

Zaradi poškodbe leve noge je Vlatko Čančar izpustil dvoboj med Denverjem in Orlandom. Status Koprčana se je pred tekmo poslabšal. Sprva se je napovedovalo, da je njegov nastop verjeten, nato pa so se možnosti, da bi lahko stopil na parket proti Orlandu, zmanjšale. Denver je pred tekmo sporočil, da Primorca ne bo v ekipi. Na domačih tleh so Nuggets vknjižili pričakovano zmago nad Orlandom (119:116), z novim trojnim dvojčkom pa se je lahko pohvalil Nikola Jokić, ki je tekmo končal pri 17 točkah, 14 asistencah in 10 skokih.

Vučević se je znesel nad prvaki lige NBA

Najstarejši slovenski legionar v ligi NBA Goran Dragić je svoje delo opravil že v nedeljo zvečer. Biki so na domačem parketu premagali branilce naslova iz Kalifornije. Chicago je premagal Golden State s 132:118 in prekinil neslavni niz kar 11 zaporednih porazov proti bojevnikom iz San Francisca. To je bila njegova prva zmaga nad aktualnimi prvaki lige NBA po 2. marcu 2017. Dragić znova ni igral veliko. Na parketu je prebil le dobrih devet minut, v katerih je dosegel štiri točke. Iz igre je metal 2/5 in izgubil dve žogi.

Vrhunci dvoboja v Chicagu:

Junak srečanja je postal Nikola Vučević. Črnogorski center, dober prijatelj Dragića, je prispeval kar 43 točk (met iz igre 18/31, zadel je pet trojk) in dodal še 13 skokov. Vučević ni tako veliko točk v ligi NBA dosegel že dve leti. Nazadnje jih je dosegel, ko je branil še barve Orlanda. Chicago je tako prekinil niz treh zaporednih porazov v ligi NBA, uspeh pa je toliko večji, ker so že tretjič zapored pogrešali najboljšega strelca DeMarja DeRozana. Ob njegovi odsotnosti je v napadu poleg Vučevića izstopal še Zach LaVine (27 točk), ki je za tri točke metal le 1/8, pri gostih pa sta "ostrostrelca" Klay Thompson in Stephen Curry prispevala 26 in 20 točk. Thompson je zadel kar osem trojk, a je njegovo moštvo pokopalo kar 23 izgubljenih žog.   

Dončić najraje spremlja tekme Reala in Crvene zvezde

Dončić pozorno spremlja predstave nekdanjega kluba (Real Madrid) v evroligi. | Foto: Sportida Dončić pozorno spremlja predstave nekdanjega kluba (Real Madrid) v evroligi. Foto: Sportida Dončić po nedavnem porazu s Portlandom razumljivo ni bil najboljše volje. Na vprašanje, ali je utrujen, je jasno in glasno odgovoril, da ne, kot razlog za slabo predstavo ekipe proti nasprotniku pa zavrnil namigovanja, da je kriva utrujenost. "To ne more biti razlog in izgovor za našo slabo predstavo. Po tekmi z Lakers smo imeli dan za počitek. Vedno moramo biti pripravljeni na naslednjo tekmo, mislim, da utrujenost ni bila razlog," je bil jasen 23-letni Slovenec.

Dončić se je ob porazu obregnil ob zelo slabo obrambo Dallasa, saj so Mavericks prejeli kar 126 točk. Portland je izkoristil kar 49 od 88 metov iz igre. Na drugi strani svojega dne med drugim ni imel Dončić, ki je zgrešil vseh pet poskusov za tri. Slovenski košarkar je bil bolj zgovoren ob vprašanju, katere tekme spremlja v evroligi. "Ne vem, ali se iz gledanja teh tekem kaj naučim. Jaz samo uživam ob gledanju, saj ne moreš igrati na enak način v ligi NBA in v evroligi, gre za povsem drugačen slog košarke in pravila. Najraje spremljam tekme Real Madrida in Crvene zvezde," je odgovoril Ljubljančan.

Liga NBA, 15. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončić se je zapisal v zgodovino in ob tem prejemal tudi namerne udarce #video
Luka Dončić LeBron James
Sportal Neverjetni Luka Dončić, nora tekma in kar dva podaljška
Goran Dragić Chicago Bulls
Sportal Nova ničla Dragićevih, Denver slavil tudi brez Jokića, rekordni spektakel zanesljivo prvakom

 

Ne spreglejte