Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2023,
6.18

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

5

Natisni članek

Christian Wood Damian Lillard Portland Trail Blazers​ Liga NBA Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 15. 1. 2023, 6.18

1 leto, 3 mesece

LIGA NBA, 14. JANUAR

Tekma za pozabo za Dončića in Dallas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,50

5

Dallas Mavericks Luka Dončić | Oslabljeni Dallas in nerazpoloženi Dončić v napadu in sledil je visok poraz s Portlandom. | Foto Reuters

Oslabljeni Dallas in nerazpoloženi Dončić v napadu in sledil je visok poraz s Portlandom.

Foto: Reuters

Dallas Mavericks z Luko Dončićem so odigrali prvo od dveh zaporednih tekem s Portland Trail Blazers. S 136:119 je zmagala ekipa iz Oregona, pri kateri je bil s 36 točkami najbolj vroč Damian Lillard. Dončić ni imel svojega dne, saj je dosegel le 15 točk. Za tri je metal 0/5. To je četrti poraz Dallasa na zadnjih šestih tekmah.

Goran Dragić Chicago Bulls
Sportal Nova ničla Dragićevih, Denver slavil tudi brez Jokića, rekordni spektakel zanesljivo prvakom

Dallas je proti Portlandu dobil zadnjih šest medsebojnih tekem in to s povprečno razliko kar 25 točk. Nazadnje sta se pomerila 17. decembra, ko je ekipa Jasona Kidda zmagala s 130:110. Trail Blazers so bili v nizu petih zaporednih porazov. Morda se je zdelo, da so Mavericks favoriti tekme. A ob Dorianu Finney-Smithu, Joshu Greenu in Maxiju Kleberju, ki zaradi poškodb manjkajo že nekaj časa, je moral to tekmo izpustiti tudi Christian Wood (gleženj). In Mavericksom se je zgodil tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

Jusuf Nurkić je dal 22 točk, Luka Dončić samo 15. | Foto: Reuters Jusuf Nurkić je dal 22 točk, Luka Dončić samo 15. Foto: Reuters Ob slabi obrambi Dallasa in nerazpoloženem Luki Dončiću si je Portland lepo prednost priigral že v prvem polčasu. Dobil ga je z 71:56. Po 40 točkah v drugi četrtini jih je Portland veliko dosegel tudi v tretji − 35. V zadnji četrtini tekma ni več imela tekmovalnega naboja. Končala se je z 19. zmago Trail Blazersov v sezoni (42 odigranih tekem), s 136:119. Za Maverickse je to 20. poraz na 44 tekmah.

Dončić, ki je bil s povprečjem 34,3 točke na tekmo prvi strelec lige, je odigral najslabšo tekmo sezone. Dal je le 15 točk, tako malo jih na eni tekmi to sezono še ni dosegel. Pravzaprav se mu je samo proti Minnesoti sredi decembra zgodilo, da je dosegel manj kot 20 točk (19). Na parketu je bil 36 minut in je iz igre metal 7/19, za tri točke pa 0/5. Imel je sicer deset asistenc in še šest skokov.

Dončić zadnjih sedem minut ni več igral. Že prej pa je moral v slačilnico Tim Hardaway mlajši, ki si je poškodoval gleženj (deset točk). "Upam, da bo Hardaway kmalu nared za dvoboje, dotlej pa moramo igrati s tistimi, ki lahko oblečejo dres," je bil kratek Jason Kidd, ki ima že tako ali tako velike težave s poškodovanimi igralci.

Prvi strelec Dallasa je bil s 25 točkami Spencer Dinwiddie, Randy Bullock jih je dal 24. Pri Portlandu je bilo kar sedem košarkarjev dvomestnih. S 36 točkami je izstopal Damian Lillard, ki je na prejšnji tekmi dal kar 50 točk. Imel je še deset asistenc. Več kot 20 točk sta dosegla še Jusuf Nurkić (22 točk, 11 skokov) in Anfernee Simons (21).

Liga NBA, 13. januar:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Dončić se je zapisal v zgodovino in ob tem prejemal tudi namerne udarce #video
Ne spreglejte