Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2019,
21.33

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Natisni članek

Partizan Cedevita Budućnost Podgorica Crvena zvezda ABA

Nedelja, 7. 4. 2019, 21.33

5 let

Liga ABA, polfinale

V ligi ABA spet ista pesem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

1

Krka, Partizan, ABA liga | Aleksej Nikolić je moral priznati premoč košarkarjem Crvene zvezde. | Foto Nebojša Paraušić/Sportida

Aleksej Nikolić je moral priznati premoč košarkarjem Crvene zvezde.

Foto: Nebojša Paraušić/Sportida

Prvi finalist lige ABA v tej sezoni je postala Crvena zvezda, ki je v odločilni tekmi brez težav preskočila večnega tekmeca Partizana, katerega član je Aleksej Nikolić. Dan pozneje je Budućnost na gostovanju preskočila Cedevito Eda Murića. Črnogorci bodo tako v ponovitvi lanskoletnega finala branili lovoriko.

Po prvih tekmah polfinalne serije lige ABA sta bila v prednosti Crvena zvezda in Cedevita. Rdeče-beli so v mestnem derbiju po podaljšku strli Partizan, hrvaški prvak pa je bil v zanimivi tekmi boljši od branilca naslova, Budućnosti.

Drugo polfinalno srečanje med Crveno zvezdo in Partizanom je pripadlo Partizanu, ki je v novi napeti tekmi slavil zmago s 70:67 in tako izsilil odločilno tretjo tekmo. Čeprav so mnogi pričakovali izenačen obračun, pa je Crvena zvezda že v prvi četrtini in polčasu naredila ključen posel in ga dobila s 44:28, na koncu pa je bilo 84:63. Slovenski košarkar Aleksej Nikolić je za poraženo moštvo v slabih devetih minutah prispeval dve točki, skok in asistenco.

Edo Murić je moral priznati premoč Budućnosti. | Foto: Vid Ponikvar Edo Murić je moral priznati premoč Budućnosti. Foto: Vid Ponikvar

V nedeljo je Cedevita upala na veliko zmago in uvrstitev v finale. A prednost domačega terena ni bila dovoljšnja, da bi padla evroligaška Budućnost. Edo Murić je za poraženo moštvo v 14 minutah igre dosegel sedem točk, zbral dva skoka in asistenco.

Po zmagi Črnogorcev je postalo jasno, da bomo spremljali ponovitev lanskoletnega finala med Crveno zvezdo in Budućnostjo. Lani so košarkarji iz Podgorice presenetili Beograjčane in se zgodovinsko uvrstili v Evroligo. Zdaj jim bodo rdeče beli skušali vrniti udarec. Finalna serija, ki se bo igrala na tri zmage, se bo začela v petek, 12. aprila.

ABA liga, polfinale:

Preberite še:

Mirza Begić
Sportal Mirza Begić še petič zapustil Olimpijo
Ne spreglejte