Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2024,
19.06

Osveženo pred

43 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Natisni članek

Studentski centar KK Krka Novo mesto Igokea Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija ABA liga ABA liga ABA

Petek, 18. 10. 2024, 19.06

43 minut

Liga ABA, 5. krog

Bleda predstava Olimpije v Laktaših

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,29
Aleksej Nikolić, Cedevita Olimpija | Cedevita Olimpija je izgubila v Laktaših. | Foto Igokea/Nikola Vuruna

Cedevita Olimpija je izgubila v Laktaših.

Foto: Igokea/Nikola Vuruna

Košarkarji Cedevite Olimpije so tekmo petega kroga lige ABA odigrali že v petek v Laktaših in pri Igokei izgubili z 78:91. Drugi slovenski predstavnik Krka bo v nedeljo zvečer gostil SC Derby. 

Košarkarji Cedevite Olimpije so v petek igrali v Laktaših in proti Igoeki izgubili z 78:91. To je bil za Ljubljančane tretji poraz v regionalnem tekmovanju. 

Domači so v prvi četrtini povedli s 7:0, ko je prvi koš vendarle dosegla tudi Olimpija. Ljubljančani so le počasi ogreli "motorje", Igokea je spet pobegnila na 10:2, nato pa je malce bolje v napadu steklo tudi gostom, ki so se proti koncu prve četrtine že približali na – 2 (23:21), a je bilo po prvih desetih minutah tekme vseeno + 7 za domače (28:21).

Domači so drugo četrtino odprli s trojko in spet pobegnili, Olimpija pa se jim je nato približala na – 3 (32:29), ko je domači trener Nenad Stefanović vzel minuto odmora. Ta je zalegla, košarkarji Igokee so se spet razleteli po igrišču in 4:40 pred koncem polčasa povedli že s 46:34, ko je minuto odmora vzel še Đorđe Adžić. S to varovancev ni prebudil, Igokea je kmalu prišla do najvišje prednosti na tekmi (50:34), do konca druge četrtine pa so se ji Ljubljančani z desetimi zaporednimi točkami spet približali na znosnih – 6 (50:44).

V začetku drugega polčasa so se Ljubljančani gostiteljem približali na – 4 (53:49), nato pa se jim je ustavilo in 3:33 pred koncem tretje četrtine je Igokea prišla do najvišje prednosti na tekmi + 20 (72:52). Dobro minuto kasneje je bilo že + 22 za domače, do konca četrtine pa so zmaji po prodoru Gregorja Glasa, nad katerim je bil storjen tudi prekršek, znižali na 74:56.  

V prvih treh minutah zadnje četrtine so se Ljubljančani gostiteljem spet približali na – 10 (76:66), bližje pa ni šlo, Igokea je dovolj zbrano nadzorovala dogajanje in prednost ohranila do konca tekme. Končni izid je bil 91:78.

Devin Robinson je bil z 19 točkami prvi strelec Olimpije, 13 jih je dosegel Gregor Glas, 12 Rok Radović in deset Aleksej Nikolič. Pri Igokei jih je 22 dosegel Boriša Simanić, 20 Bryce Jones in 12 Dragan Milosavljević.

"V tekmo smo vstopili s preveč napakami. Poizkušali smo z igranjem dogovorjenih obramb, a nismo bili dovolj agresivni, zato stvari niso delovale. Uspelo se nam je prilagoditi in se vrniti v igro. Drugi polčas smo začeli dobro, a spet je sledil prehiter padec. Nasprotniku smo pustili, da je dosegal lahke koše in si s tem ponovno povečal vodstvo, ki je bilo previsoko, da bi se mi lahko vrnili v igro," je za klubsko spletno stran dogajanje na parketu v Laktaših povzel Gregor Glas.

Cedevita Olimpija je še naprej brez glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića, ki pa se je v četrtek vrnil v Ljubljano, a z ekipo v Laktaše preventivno ni odpotoval. Zelo dobro po poškodbi stopala okreva tudi Brynton Lemar, ki je pred dnevi vstopil v tretji teden rehabilitacije po poškodbi.

Cedevita Olimpija bo prihodnji teden v sredo v evropskem pokalu gostovala pri solunskem Arisu, v nedeljo pa bo v Stožicah gostila Budućnost.

Krka bo na delu v nedeljo. | Foto: Aleš Fevžer Krka bo na delu v nedeljo. Foto: Aleš Fevžer

Krka bo v nedeljo ob 21. uri gostila SC Derby. Novomeščani so v prejšnjem krogu na gostovanju pri Ciboni zabeležili prvo zmago v regionalni ligi, na drugi strani je Studentski centar po štirih tekmah pri polovičnem izkupičku.

Liga ABA, 5. krog

Petek, 18. oktober:

Sobota, 19. oktober:

Nedelja, 20. oktober:

Ponedeljek, 21. oktober:

Lestvica:

Preberite še:

Cedevita Olimpija Devin Robinson
Sportal Poteza Američana v Ljubljani odmeva #video
Ne spreglejte