Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
21.07

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Jurica Golemac Borac Banjaluka Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija liga ABA ABA

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 21.07

1 leto, 3 mesece

LIGA ABA, 14. KROG

Olimpija po napeti končnici le ugnala Borac, Campazzo prvi igralec Zvezde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
KK Cedevita Olimpija Yogi Ferrell Jurica Golemac | Najboljši košarkar pri Olimpiji je bil z 19 točkami Yogi Ferrell. | Foto Grega Valančič/Sportida

Najboljši košarkar pri Olimpiji je bil z 19 točkami Yogi Ferrell.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so v četrtek v Čačku igrali obračun 14. kroga rednega dela lige ABA z Borcem. Ljubljanska ekipa je imela precej dela, da je na koncu premagala predzadnjo ekipo lige ABA. Tekma se je končala z izidom 76:74. V nedeljo je Crvena zvezda na krilih 23 točk, sedmih skokov in devetih asistenc Facunda Campazza, ki zaradi kazni Zvezdi še vedno ne sme igrati v evroligi, visoko ugnala MZT (80:57), Partizan pa je nadigral Cibono (93:68). V ponedeljek je Studentski centar po podaljšku premagal Zadar.

Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska Gregor Glas
Sportal Mladi Slovenec iz Partizana v Ljubljano, a ...
Dvorana Borac, gledalcev 1500, sodniki: Radojković, Hadžić (oba Hrvaška), Stapić (BiH).
Baldwin 5, Lešić 14 (4:6), Tomašević 7, Gagić 6, Radonjić 10 (0:2), Čarapić 16 (3:4), Hale 16 (3:3).
Cedevita Olimpija: Rebec 2 (0:2), Ferrell 19 (4:5), Radović 8 (2:2), Jeremić 9, Alibegović 10 (5:6), Murić 6, Adams 12 (1:2), Matković 2, Omić 8.
Prosti meti: Borac 10:15, Cedevita Olimpija 12:17.
Met za tri točke: Borac 8:29 (Čarapić 3, Radonjić 2, Hale, Tomašević, Baldwin), Cedevita Olimpija 10:31 (Ferrell 3, Jeremić 3, Murić 2, Alibegović, Adams).
Osebne napake: Borac 21, Cedevita Olimpija 20.
Pet osebnih: Radović (37.).

Prva četrtina se je končala z izenačenjem 23:23, pri Olimpiji pa je največ točk dosegel Yogi Ferrell, medtem ko je bil pri Borcu po prvih desetih minutah z osmimi točkami najboljši Uroš Čarapić. Košarkarji so ob polčasu odšli v slačilnico z izidom 42:38 za Borac. Domači košarkarji so drugo četrtino dobili za štiri točke (19:15).

Ljubljančani so tretjo četrtino začeli veliko bolje, potem ko jim je v prvih petih minutah četrtine uspel delni izid 13:3 in povedli z 51:45. Borac je takoj za tem sklical minuto odmora, da so ustavili nalet košarkarjev Olimpije. V nadaljevanju so se domači košarkarji spet približali oziroma celo povedli za eno točko. S takšno razliko pa se je končala tudi tretja četrtina. Torej z izidom 59:58 za domače košarkarje. Tekma je bila napeta vse do konca. | Foto: Vid Ponikvar Tekma je bila napeta vse do konca. Foto: Vid Ponikvar

Zadnja četrtina je bila na začetku izenačena, kajti nobena od ekip si ni ustvarila vidnejše prednosti. Sedem minut pred koncem je bil izid še izenačen (64:64). Tri minute pred koncem tekme je Marko Jeremić zadel za tri točke in Olimpija je dve minuti in pol pred koncem tekme povedla za sedem točk (75:68). A to ji ni zadostovalo, da bi tekmo mirno pripeljala do konca.

Sedemnajst sekund pred koncem je slovenska ekipa vodila le za dve točki. Borac je v zadnji sekundi zgrešil trojko, zmaga pa je šla v roke Ljubljančanom. Najboljši košarkar pri Olimpiji je bil z 19 točkami Yogi Ferrell.

EuroCup: Cedevita Olimpija - Brescia Jurica Golemac | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Na koncu smo si zaslužili zmago"

"Pričakovano težka zmaga. Pet dni smo že na poti, Borac pa se je na nas dobro pripravil. Imeli smo nespametno končnico. Če imamo dve minuti pred koncem tekme sedem točk prednosti, moramo iti v prodor in na ta načni dobiti prekrške. Na koncu smo si zaslužili zmago in nikoli se nismo predali. Vse čestitke fantom. Gremo naprej," je po tekmi povedal trener Jurica Golemac.

Ljubljančani bodo 14. januarja gostili Split, 23. januarja pa jih čaka gostovanje pri Crveni zvezdi. V evropskem pokalu bodo 11. januarja igrali v Turčiji proti Bursasporju, 18. januarja pa jih Stožicah čaka romunska ekipa iz Cluja.

Split v napeti končnici premagal Budučnost

V četrtek je Split na domačem parketu v tesnem dvoboju premagal Budučnost. Tekma se je končala z izidom 87:85. Pri domačih košarkarjih je bil najboljši Tyrell Nelson. Američan je v svojo statistiko vpisal 24 točk, šest točk in tri asistence. Zelo razpoložen je bil tudi Lewis Sullivan, ki se je ustavil pri 19 točkah. Ob tem je dodal še osem skokov in asistenco.

Vroče v Podgorici

V ponedeljek je bilo napeto v Podgorici, kjer je gostitelj Studentski centar v končnici rednega dela proti Zadru zapravil vodstvo, tako da je šla tekma v podaljšek, po katerem so se tesne zmage (101:100) veselili domači.

Liga ABA, 14. krog:

Četrtek, 5. januar:

Nedelja, 8. januar:

Ponedeljek, 9. januar:

Sreda, 25. januar:

Lestvica: 

Preberite še:

EuroCup: Cedevita Olimpija - Brescia Jurica Golemac
Sportal Jurica Golemac potegnil črto
Ne spreglejte