Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 7. 2018,
7.28

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

NBA LeBron James

Ponedeljek, 2. 7. 2018, 7.28

5 let, 9 mesecev

LeBron James odhaja za štiri leta k Los Angeles Lakers #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
LeBron James | Foto Reuters

Foto: Reuters

LeBron James, eden najboljših košarkarjev zadnjega desetletja, je podpisal štiriletno pogodbo z Los Angeles Lakers. Pogodba je vredna kar 154 milijonov dolarjev (132 milijonov evrov), so sporočili z njegove agencije Klutch Sports Group.

S 1. julijem je popolnoma oživela košarkarska tržnica. A že danes je jasno, da je glavna bomba že eksplodirala. Osrednji igralec: LeBron James. Njegov novi dom: Los Angeles. Delodajalec: Lakers. Cena: 132 milijonov evrov.

James je igral v zadnjih osmih finalih lige NBA. Iz Clevelanda odhaja zaradi neuspehov Clevlanda. Kavalirji so namreč izgubil tri od zadnjih štirih finalov.

To je zanj že drugič v karieri, da zapušča Cleveland Cavaliers. Leta 2010 je za štiri leta odšel v Miami Heat, s katerim je dvakrat osvojil ligo NBA. Leta 2014 se je vrnil v Ohio in vztrajal štiri leta. Zdaj se je odločil, da bo štiri leta igral za Jezernike, kjer si želijo, da bi Los Angeles Lakers spravil na pota stare slave. Za Jamesa je to druga najdaljša pogodba v karieri.

V Clevelandu bodo upokojili dres s št. 23

"Nikoli ne bomo pozabili 19. junija 2016, ko smo s pomočjo LeBrona končali 52-letno sušo in dočakali naslov, za katerega se je zdelo, da ga nikoli ne bomo. To je naslov, ki je združil vse naše rodove," se je v uvodu pisma za javnost od Jamesove slovesu odzval šef Clevelanda Dan Gilbert in napovedal upokojitev dresa s številko 23.

Poslovilni Jamesov zapis: To bo vedno moj dom

LeBron je v zadnji sezoni prvič v svoji 15-letni karieri odigral vseh 82 tekem. Njegovo povprečje je bilo 27,5 točke, 8,6 skoka in 9,1 asistence. LeBron je na Instagram zapisal poslovilne besede. "Hvala, severovzhodni Ohio, za neverjetna štiri leta. To bo vedno moj dom."

LeBron James | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb

Zlatan v sovjem slogu

Splet so sicer takoj po oznanitvi LeBronove selitve preplavili številni zapisi na socialnih omrežjih. V svojem slogu se je oglasil tudi bosansko-švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahiović, ki si nogometni kruh služi prav v Los Angelesu. Samovšečno je "čivknil", da ima LA odslej boga in kralja.

 

Triintridesetletni košarkar je že prispel v Los Angeles, kjer si bo prihodnja štiri leta služil kruh.

ZDA vs Mehika
Sportal Zgodi se tudi to: poraz po skoraj 12 letih
Sportal Adrenalinski skok in huronsko dretje: tudi LeBronu Jamesu se kdaj zatresejo hlače #video
Ne spreglejte