Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
6. 1. 2016,
11.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Miha Lapornik Union Olimpija Eurocup

Sreda, 6. 1. 2016, 11.28

8 let

Lahko Olimpija še enkrat do konca v negotovosti drži evropskega velikana?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarje Olimpije čaka eno najtežjih gostovanje v letošnji sezoni, saj odhajajo v Izrael k Maccabiju, ki so mu pred nekaj več kot tremi leti že zelo nagajali.

S tekmo ob 19. uri zmaji začenjajo drugi delu Eurocupa, in sicer z gostovanjem pri Maccabiju, ki mu v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih in je evroligo končal že po prvem delu.

Evropski prvak izpred dveh let je med sezono zamenjal trenerja, novemu Žanu Tabaku pa moštva ni uspelo rešiti in uvrstiti med 16 najboljših ekip stare celine, zato pot nadaljujejo v drugem jakostnem evropskem tekmovanju.

Ćapin tragični junak

Maccabi in Olimpija sta se nazadnje pomerila pred nekaj več kot tremi leti. Takrat so v Nokia Areni pred več kot devet tisoč navijači Ljubljančani resno zapretili košarkarjem iz Tel Aviva.

Zmaji so se v zadnji četrtini vrnili v igro po zaostanku desetih točk in imeli 20 sekund pred koncem napad za izenačenja, vendar je Aleksandar Ćapin ob prenosu žoge in pogovarjanju s takratnim trenerjem Olimpije Sašem Filipovskim o tem, kakšen napad naj odigra, izgubil žogo. Maccabi se je tako veselil zmage s točko razlike.

Prvič proti njim kot 18-letnik

Proti Izraelcem je kot 18-letnik leta 2012 zaigral Miha Lapornik v dresu Zlatoroga, vendar ob porazu za 26 točk na parketu preživel le devet minut.

Danes 22-letni Lapornik je v zadnjem času v odlični formi in je bil eden pomembnejših členov zasedbe Gašperja Potočnika tudi ob zmagi v Novem mestu nad Krko.

"Maccabi je dobra ekipa, ki je letos igrala v evroligi. Izpadli so, ampak to resnično nič ne pove o njihovi kakovosti. Imajo izkušene in izjemno dobre posameznike. Želimo si, da bi se jim čim bolje zoperstavili z dobro obrambo in pametnim napadom. Če jim želimo konkurirati, moramo predvsem zaustaviti njihovo hitro tranzicijsko igro. Dokazati moramo, da lahko igramo z njimi," so želje Lapornika pred tekmo z izraelskimi podprvaki.

Ne spreglejte