Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 4. 2011,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dallas Mavericks Atlanta Hawks Liga NBA

Četrtek, 28. 4. 2011, 21.06

8 let

LA Lakers, Dallas in Atlanta napredovali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na petek so bile v košarkarski ligi NBA tri tekme. Vse so bile odločilne tekme v boju za konferenčni polfinale, kamor so se uvrstili LA Lakers, Dallas in Atlanta.

V New Orleansu so aktualni prvaki lige NBA vendarle prišli še do četrte zmage in napredovanja. Prvi zvezdnik jezernikov Kobe Bryant je 22 od 24 točk dosegel v prvih treh četrtinah, nato pa pustil svojim soigralcem, da dokončajo delo. V zadnji četrtini je moštvo iz Kalifornije vodilo že za 21 točk. Košarkarji iz Los Angelesa so svoje nasprotnike povsem nadigrali v skok igri, kjer so bili boljši kar z 43:30, v napadu so dosegli kar 14 skokov. Pri gostujočem moštvu je Andrew Bynum dosegel 18 točk in 12 skokov, Pau Gasol pa jih je dodal še 16.

Pri domačinih je Chris Paul, ki je blestel na prvih srečanjih, sprva dosegel le sedem točk, nato pa je v zaključku tekme zadel met za tri točke in srečanje končal pri desetih točkah, enajstih podajah in osmih skokih. Prvi strelec sršenov je bil Carl Landry z 19 točkami, Trevor Ariza pa jih je dodal 12.

Los Angeles v drugem krogu končnice sedaj čaka Dallas, prva tekma pa bo v ponedeljek v Staples Centru.

Na obračunu med domačim Portlandom in Dallasom so gostje pod vodstvom nemškega zvezdnika Dirka Nowitzkega potrebovali še eno zmago za napredovanje, kar jim je na koncu tudi uspelo. Nowitzki je dosegel 33 točk in enajst skokov, Jason Terry pa jih je zbral 22.

Domači igralci so vodili že za 12 točk, nato pa je na klop zaradi bolečin odšel Gerald Wallace, ki je dosegel 13 točk, igra Portlanda pa je razpadla in Dallas je kmalu prišel v vodstvo. Wallace je tekmo sicer končal kot najboljši strelec Portlanda, dosegel je 32 točk in 12 skokov, LaMarcus Aldridge pa je poleg 24 točk dosegel še deset skokov.

V Atlanti so domači igralci na krilih Joe Johnsona premagali Orlando in se uvrstili v drugi krog končnice, kjer jih sedaj čaka najboljše moštvo vzhodne konference, Chicago Bulls. Pri Atlanti je najučinkovitejši igralec Johnson dosegel 23 točk in deset skokov, za Orlando pa je Dwight Howard zbral 25 točk in 15 skokov.

V končnici tekme sta bili moštvi povsem blizu, vendar Marvin Williams pri Atlanti ni zadel meta za tri točke, ki bi jim lahko prinesel zmago, J.J. Redick in Jason Richardson pri Orlandu pa nista zadela svojih poskusov, s katerimi bi izsilila podaljšek.

Končnica lige NBA (konferenčni četrtfinale):

New Orleans : LA Lakers 80:98 /2:4/ Landry 19, Ariza 12; Bryant 24, Bynum 18

Portland : Dallas 96:103 /2:4/ Wallace 32, Aldridge 24; Nowitzki 33, Terry 22

Atlanta : Orlando 84:81 /4:2/ Johnson 23, Crawford 19; Howard 25, Turkoglu 15

// - izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte