Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
3. 1. 2015,
10.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Krka liga ABA Aleksandar Džikić Nebojša Joksimović

Sobota, 3. 1. 2015, 10.30

8 let

Krka potrebuje nasprotnika, ki jih bo prisilil v borbenost

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Krke bodo gostovali pri Metalcu, ki so ga doma premagali za kar 30 točk. Po 15 krogih je njuno razmerje zmag in porazov izenačeno. Na visoko zmago so pozabili, pravi Aleksandar Džikić.

Slika s prve tekme iz sredine februarja prejšnjega leta se je močno spremenila. Novomeški košarkarji so takrat igrali odlično in bili v petih krogih brez poraza, na drugi strani pa je Metalac do šestega kroga čakal na prvo slavje – dočakal ga je v Stožicah pri Olimpiji.

Ob vstopu v leto 2015 imata ekipi enako razmerje zmag in porazov – šest zmag in devet porazov. V oči bode predvsem slaba forma Krke, ki je na zadnjih osmih tekmah premagala le Olimpijo in ob tem vpisala še sedem porazov.

"V Valjevo gremo s ciljem, da odigramo tekmo najboljše, kot zmoremo. Popolnoma smo odmislili rezultat s prve tekme. Ta nas zagotovo ne bo pripeljal do tega, da bi podcenili nasprotnika. Še več, domači bodo zagotovo imeli dodaten motiv, da nam vrnejo na podoben način. Mi prav to potrebujemo. Nasprotnika, ki nas bo prisilil v maksimalno osredotočenost in borbenost," pred prvo tekmo v novem letu razmišlja trener slovenskih prvakov Aleksandar Džikić.

Domača dvorana jih je prerodila

Metalac je na zadnjih dveh tekmah premagal madžarski Szolnoki in Budućnost, ki je na visokem drugem mestu, dvoboj s Krko pa bo njihova tretja zaporedna domača tekma.

"Pozabiti moramo prvo tekmo v Novem mestu. Odkar so začeli igrati tekme v svoji dvorani, so povsem drugo moštvo. So zelo nevarni. Dejstvo, da so premagali Budućnost in bili enakovredni Crveni zvezdi, to samo dokazuje. Morali bomo biti zelo previdni, dobro skakati in zaustaviti njihov hiter prehod v napad," o načrtu za uspeh razmišlja izkušeni Nebojša Joksimović.

Pri Metalcu trojica igralcev presega mejo desetih točk na tekmo. Najučinkovitejši je nekdanji košarkar domžalskega Heliosa Đorđe Majstorović, ki na tekmo dosega skoraj 12 točk, nevarna pa sta še Nikola Jevtović in Nikola Malešević.

Tekma se bo v Valjevu začela ob 19. uri.

Ne spreglejte