Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
27. 1. 2016,
10.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije Novo mesto

Sreda, 27. 1. 2016, 10.24

8 let

Košarkarska zveza Slovenije umaknila tožbo zoper občino Novo mesto

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec in župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni sta podpisala sporazumno rešitev pri odprtih vprašanjih glede sofinanciranja EuroBasketa 2013.

Novo mesto naj bi v okviru evropskega prvenstva v košarki 2013 gostilo eno od skupin uvodnega dela, vendar so se na Dolenjskem pojavile prevelike težave, zaradi katerih so na koncu ostali brez prvenstva, izgubili pa so tudi del vloženega denarja.

Megalomanski načrt za izgradnjo nove dvorane v Novem mestu je padel v vodo, čeprav je takratni župan Alojz Muhič zagotavljal, da bo dvorana nared za evropsko prvenstvo 2013, ki ga je gostila Slovenija.

Občina Novo mesto je Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) plačala kotizacijo v višini 50 tisoč evrov in del obveznosti za sofinanciranje v višini 150 tisoč evrov. Vsako mesto, ki je gostilo EuroBasket 2013, bi moralo plačati 600 tisoč evrov kotizacije. In ker je Novo mesto odstopilo od organizacije in ni izvedlo nadaljnjih plačil (400 tisoč evrov), so v KZS vložili tožbo. Dolenjci so ugovarjali in zahtevali, da ji KZS vložena sredstva vrne.

Obe strani sta se nato dogovorili za zunajsodno poravnavo. "Na podlagi sporazumnega dogovora in z namenom dobrega dolgoročnega sodelovanja na področju košarke bo KZS v roku dveh let vložila 75 tisoč evrov v razvoj košarke v Mestni občini Novo mesto, prednostno na področju mladine. Mestna občina Novo mesto pa bo, tako kot do zdaj, zagotavljala razvoj košarkarskega športa na svojem območju, pri čemer bo za ta namen v prihodnjih dveh letih prav tako zagotovila najmanj 75 tisoč evrov," so zapisali s KZS.

"Danes podpisano pogodbo ocenjujem kot primeren dogovor in konec zgodbe za obe strani. Mestna občina Novo mesto se bo izognila dodatnemu plačilu, sredstva, ki jih je že poravnala, pa se bodo vrnila v občino, kar bo predstavljalo vir za nadaljnje dobro delo v tem športu z mlajšimi generacijami," je rešitev spora komentiral župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni.

Pogodba bo začela veljati, ko jo bosta potrdila tudi Občinski svet Mestne občine Novo mesto, ki bo o tem odločal 28. januarja, in Izvršni odbor KZS, ki se bo sestal v začetku marca.

Ne spreglejte