Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 10. 2021,
9.38

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Jaka Blažič Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 20. 10. 2021, 9.38

2 leti, 6 mesecev

Po zmagi Cedevite Olimpije nad Gran Canario (79:77)

Košarkarji Olimpije preživeli dramo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Jacob Pullen Cedevita Olimpija - Gran Canaria (Eurocup) | Jacob Pullen je bil s 27 točkami prvi mož zmage Cedevite Olimpije nad Gran Canario. | Foto KK Cedevita Olimpija

Jacob Pullen je bil s 27 točkami prvi mož zmage Cedevite Olimpije nad Gran Canario.

Foto: KK Cedevita Olimpija

Po dveh težkih porazih v regionalni ligi je v taboru Cedevite Olimpije v pravem trenutku posijal sončni žarek. V prvem krogu EuroCupa so na gostovanju namreč na kolena spravili košarkarje Gran Canarie, ki so si v uvodni četrtini priigrali že lepo prednost. "Po dveh porazih smo pokazali svoj značaj," je poudaril glavni trener Jurica Golemac.

Jacob Pullen Cedevita Olimpija - Gran Canaria (Eurocup)
Sportal Olimpija po pravi drami premagala Gran Canario

Ko je Gran Canaria v prvi četrtini vodila za 16 točk, je bilo videti, da je samozavest košarkarjev Cedevite Olimpije po dveh porazih dodobra načeta. V ligi ABA so namreč na domačem terenu zapravili zmago nad FMP, v nedeljo pa po odličnem vstopu v dvoboj s Crveno zvezdo zapravili prednost in možnost za uspeh.

Ko sta povsem v zaključku prve četrtine trojki zadela Jaka Blažič in Jacob Pullen, rezultat 20:30 vendarle ni pomenil preglasnega alarma.

V drugi četrtini in nadaljevanju dvoboja so izbranci Jurice Golemca pokazali povsem drugačen obraz in ob polčasu zaostajali za vsega točko (47:48). Od takrat smo spremljali zelo izenačen obračun in napeto končnico. Ko so domači dve minuti pred koncem pobegnili na pet točk prednosti (77:72), je bil položaj videti izgubljen.

Drama se je končala po debelih dveh urah

Kapetan Blažič, ki je tekmo končal pri 18 točkah, je imel nekaj trenutkov pozneje priložnost, da Olimpijo približa na točko razlike, vendar je zgrešil oba prosta meta in nazorno pokazal nezadovoljstvo ob tem.

Jurica Golemac Cedevita Olimpija - Gran Canaria (Eurocup) | Foto: KK Cedevita Olimpija Foto: KK Cedevita Olimpija

Nato je na sceno stopil izvrstni Pullen, ki je pokazal najboljšo predstavo v dresu Cedevite Olimpije in tekmo končal pri 27 točkah. Zadel je trojko za izenačenje na 77:77, nato pa je piko na i z zadetima prostima metoma postavil Melvin Ejim. Olimpija je tako po kar dveh urah in 15 minutah ter pravi drami - sodniška trojka na čelu z izkušenim Luigijem Lamonico je v zaključku veliko časa posvetila gledanju "spornih" videoposnetkov - prišla do uvodnega skalpa v EuroCupu.

"Čestitam vsem igralcem. Po dveh porazih smo pokazali svoj značaj. V drugem polčasu so košarkarji Gran Canarie dosegli le 28 točk, kar pomeni, da smo mi garali v obrambi, na koncu pa zasluženo zmagali. Tako kot po porazih gremo tudi po zmagah naprej. Vse bomo analizirali in se pripravili na naslednje tekme," je bil zadovoljen Golemac.

Upajo, da bodo v Stožice prišli navijači

"Mislim, da je za nami dobra tekma. Proti Crveni zvezdi smo v končnici popustili, proti Gran Canarii pa se je cela ekipa kljub napakam borila do konca. Vsak od nas je dal vse od sebe. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo proti Budućnosti," je poudaril Pullen, Blažič pa dodal: "Po dveh porazih smo potrebovali takšno tekmo in zmago na gostovanju pri Gran Canarii. To je lepa popotnica pred nedeljsko tekmo proti Budućnosti. Upam, da se je bo udeležilo čim več navijačev, da bomo tudi v regionalnem tekmovanju ujeli ritem ter tako igrali tudi v prihodnjem tednu, ko nas doma čaka tekma evropskega pokala."

Jaka Blažič Cedevita Olimpija - Gran Canaria (Eurocup) | Foto: KK Cedevita Olimpija Foto: KK Cedevita Olimpija

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo odigrali v nedeljo na domačih tleh proti Budućnosti v okviru lige ABA. Črnogorsko moštvo je sicer tekmec tudi v EuroCupu, evropsko popotovanje pa bodo prav tako nadaljevali na domačih tleh, kjer bodo prihodnjo sredo gostili francoski Bourg, ki v svojih vrstah nima več Alena Omića.

Ne spreglejte