Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
20. 3. 2014,
10.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
EuroBasket Ukrajina

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 10.36

8 let, 3 mesece

Komedija zmešnjav: Ukrajinci se (še) niso odrekli EuroBasketu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kdo bo nasledil Slovenijo v vlogi organizatorja evropskega košarkarskega prvenstva? Vsaj uradno je gostitelj EuroBasketa 2015 še vedno Ukrajina.

Slovenske težave pri pripravah na EuroBasket 2013, med katerimi dolgo ni bilo jasno, kdo bo plačal račune in v katerih krajih bodo potekali boji za naslov evropskega prvaka, se zdijo v primerjavi z ukrajinskimi za EP 2015 komaj omembe vredne. Leto in pol pred košarkarskim plesom v nekdanji sovjetski republiki, ki je v zadnjem mesecu v središču pozornosti predvsem zaradi nedavnih neredov in političnih bitk v Kijevu ter referenduma v poslavljajočem se Krimu, je še vedno odprtih kopica vprašanj.

Zdi se, da jih je toliko, da v selitev 24 reprezentanc v Ukrajino ne verjamejo niti največji optimisti. Prav zaradi tega sredina novica o tem, da so se Ukrajinci že odrekli vlogi gostitelja in prvenstvo "vrnili" evropskemu delu Mednarodne košarkarske zveze Fiba Europe, v košarkarskih krogih ni bila pretirano presenečenje.

Fiba Europe: Ukrajina ni "vrnila" prvenstva

Nekoliko drugače pa je bilo z naslednjim zasukom, ki sago o EuroBasketu 2015 spreminja v pravo komedijo zmešnjav. V pisarni Fiba Europe so namreč prejeli uradno pismo ukrajinske krovne košarkarske organizacije, v katerem zanikajo organizacijski umik. Razširjena vest o kapitulaciji naj bi bila zgolj posledica prenagljenih izjave in osebnega pogleda direktorja lokalnega organizacijskega odbora.

Fiba Europe je tako tudi uradno naznanila, da se Ukrajina ni odrekla organizaciji prvenstva, na katerem bo zanesljivo nastopila tudi Slovenija. Po zagotovilih predsednika ukrajinske zveze Aleksandra Volkova so se prireditelji EP 2015 že lotili reorganizacije, s katero naj bi izpolnili vse mednarodne zahteve.

Ker pa ukrajinske težave vendarle dvigujejo obilico prahu, bo o pripravah na EuroBasket 2015 ob koncu tedna v Münchnu razpravljal tudi izvršni odbor Fiba Europe.

Ne spreglejte