Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2020,
0.08

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sobota, 21. 11. 2020, 0.08

3 leta, 5 mesecev

Ostaja pri Miami Heat

Kocka glede Dragićeve prihodnosti je padla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,06

3

Goran Dragić | Goran Dragić ostaja član Miamija. | Foto Getty Images

Goran Dragić ostaja član Miamija.

Foto: Getty Images

Goran Dragić je skorajda natanko opolnoči, ko se je uradno dvignil zastor nad NBA tržnico, z objavo na družabnih omrežjih takoj razblinil dvome glede svoje košarkarske prihodnosti in naznanil, da ostaja pri Miami Heat. 

"Vesel sem, da ostajam pri družini Miami Heat," je na Twitterju, Facebooku in Instagramu, na katerih mu skupaj sledi krepko prek milijon uporabnikov, le malo po polnoči zapisal Goran Dragić in tako končal ne prav dolgo trajajočo negotovost glede svoje prihodnosti v najboljši košarkarski ligi na svetu. 

Objava Gorana Dragića na Instagramu:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Presenečenja glede odločitve 34-letnega nekdanjega slovenskega reprezentanta tako ni bilo, da bo šlo v to smer, pa je bilo slutiti že v petek dopoldne, ko so splet preplavili plakati, ki so jih dan pred tem po Ljubljani polepili pri Miami Heat in svojega kapetana pozivali, naj ostane pri njih.

Na videu, ki ga je Dragić ob naznanitvi svoje odločitve objavil, je razvidno tudi, da so ga z njimi presenetili tudi doma. "Vesel sem, da bom spet oblekel dres Miamija," je ob tem povedal slovenski košarkarski zvezdnik. Za Associated Press je Dragić že podal nekaj izjav, tudi na temo plakatov. "Z ženo in njenim bratom sem bil v avtu, ko sta mi rekla, 'poglej na desno'. In potem sem videl sebe ter zapisane besede, kar me je res ganilo. Miami je moj dom, tam sem si želel ostati. Hvaležen sem vsem, ki so mi to omogočili, in za vse, kar so zame storili," je razložil udeleženec tekme vseh zvezd lige NBA leta 2018.

Z Jimmyjem Butlerjem ostajata soigralca. | Foto: Getty Images Z Jimmyjem Butlerjem ostajata soigralca. Foto: Getty Images

Med drugim je dodal, da ga je soigralec Jimmy Butler, s katerim sta stkala tesno prijateljsko vez, minuli teden poklical in mu šaljivo grozil s fizičnim nasiljem, če ne bo podaljšal pogodbe z Miamijem. "Jimmy je močan fant. Nisem si želel, da bi ves čas lovil mojo rit," je v šali dejal zlati slovenski kapetan.

Rajon Rondo
Sportal Novo slovo pri prvakih, Hayward za visoko vsoto v Charlotte

Podrobnosti še niso znane

Podrobnosti pogodbe in podpisa pri Miamiju še niso naznanili, vedno dobro obveščeni severnoameriški novinarji, ki spremljajo ligo NBA, pišejo, da je Ljubljančan podpisal dveletno pogodbo, vredno 37,5 milijona ameriških dolarjev oziroma 31,5 milijona evrov, pri čemer bo slovenski košarkar 18 milijonov dolarjev zaslužil v prvi sezoni, drugo leto pa bo opcijsko, odločitev pa v rokah kluba. Vrnitev slovenskega košarkarja na Florido je na Twitterju že pozdravil tudi lastnik kluba iz Floride Micky Arison, ki je Dragićevo vrnitev navdušeno pospremil kar v slovenščini.

Dragić, pred katerim je že 13. sezona v ligi NBA, je v Miami prišel leta 2015, najbolj pa nase opozoril prav v tej sezoni, v kateri je bil sprva rezervist, potem pa trenerja Erika Spoelstro prisilil v pomembnejšo vlogo in bil med junaki Miamija na poti do velikega finala proti Los Angeles Lakers. Vročica je potem finale izgubila z 2:4, Dragić pa ga je s poškodbo nesrečno končal že na prvi tekmi. Poleg Dragića je pogodbo s Heat podaljšal tudi center Meyers Leonard.

 

Sportal "Če sem povsem iskren, lahko rečem, da je bilo težko." #video
Plakat Gogi
Sportal Edinstveni Miamijev poklon Goranu Dragiću
Ne spreglejte