Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 9. 2018,
10.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Hala Tivoli superpokal Slovenije Petrol Olimpija Sixt Primorska

Ponedeljek, 24. 9. 2018, 10.00

5 let, 7 mesecev

Superpokal, Petrol Olimpija : Sixt Primorska

Kdo bo osvojil prvo lovoriko v novi sezoni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Petrol Olimpija Sixt Primorska | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes se bo s superpokalnim obračunom začela nova klubska košarkarska sezona v Sloveniji. V legendarni Hali Tivoli si bosta s pričetkom ob 20. uri nasproti stali Petrol Olimpija in Sixt Primorska. 

Petrol Olimpija si je nastop na uvodu v klubsko sezono prislužila z osvojitvijo naslova državnih prvakov v prejšnji sezoni, Sixt Primorska je bila najboljša v pokalu Spar. Obe ekipi se bosta v novi sezoni predstavili s precej novimi obrazi.

Mirza Begić zaradi poškodbe ne bo nastopil na superpokalu. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mirza Begić zaradi poškodbe ne bo nastopil na superpokalu. Foto: Urban Urbanc/Sportida Ekipa Olimpije, ki je zmes izkušenih in mladih košarkarjev, bo na superpokalu nastopila brez Mirze Begića, ki si je na petkovi tekmi nerodno poškodoval zapestje, še naprej pa bo nastopala tudi brez Erjona Kastratija, ki ga čaka okrevanje po poškodbi kolena.

Primorsko ekipo so pred novo sezono okrepili Žan Mark Šiško, Luka Vončina, Marko Jagodić-Kuridža, Ivan Marinković, Lance Harris in Andrej Stavrov, iz posoje pa se je vrnil Luka Rožanc.

Petrol Olimpija je sicer pretekli konec tedna nastopila na superpokalu lige ABA, kjer se je poslovila že v četrtfinalu, ko jo je v petek s 86:60 ugnala Crvena zvezda.

Olimpija devetič ali Sixt Primorska prvič?

Strateg zeleno-belih Zoran Martić je prepričan, da bo tekma v Hali Tivoli odličen preizkus za začetek sezone. "Pred nami je uradni začetek slovenskih tekmovanj. Obračun s Sixt Primorsko v Hali Tivoli bo zagotovo odličen pokazatelj, v kakšnem stanju smo pred začetkom ligaških tekmovanj tako eni kot drugi," je pred srečanjem s Primorci povedal Martić.

Podobnega mnenja je tudi trener Sixt Primorske Jurica Golemac, ki je kot košarkar v dresu Krke leta 2012 enkrat že osvojil Jurica Golemac bo s Sixt Primorsko lovil prvi superpokalni naslov. | Foto: ABA/Ivica Veselinov Jurica Golemac bo s Sixt Primorsko lovil prvi superpokalni naslov. Foto: ABA/Ivica Veselinov superpokal, Sixt Primorska pa se bo za omenjeno lovoriko potegovala prvič. "Težko je karkoli napovedovati, bomo pa na uvodni tekmi sezone v igri zagotovo skušali izkoristiti nekatere stvari, pri katerih mislimo, da smo v primerjavi s tekmecem v prednosti. Superpokalni obračun bosta odločila navdih košarkarjev ter pripravljenost na samo tekmo," je prepričan Golemac.

Superpokal:
Ponedeljek, 24. september, (Hala Tivoli, Ljubljana):
Petrol Olimpija : Sixt Primorska 
Dozdajšnji zmagovalci superpokala:
  • 8-krat Petrol Olimpija (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013, 2017)
  • 5-krat Krka (2010, 2011, 2012, 2014, 2016)
  • 1-krat Šentjur (2015) 
Petrol Olimpija Sixt Primorska
Sportal S superpokalnim obračunom se začenja klubska sezona
Blaž Mesiček
Sportal "Kar si je privoščila Olimpija, je bilo sramotno"
Sodniki
Sportal Vojna se nadaljuje: slovenska košarka brez sodnikov
Ne spreglejte