Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2018,
15.43

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

Sixt Primorska Petrol Olimpija superpokal Slovenije

Torek, 18. 9. 2018, 15.43

5 let, 7 mesecev

Superpokal, Petrol Olimpija : Sixt Primorska

S superpokalnim obračunom se začenja klubska sezona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Petrol Olimpija Sixt Primorska | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

V ponedeljek se bo s superpokalnim obračunom uradno začela nova slovenska klubska košarkarska sezona. V legendarni Hali Tivoli si bosta nasproti stala državni prvak Petrol Olimpija in pokalni zmagovalci Sixt Primorske.

Obe ekipi sta pred začetkom nove sezone dodobra prevetrili svoji postavi. Po odhodu ogrodja ekipe je postava za novo sezono zmes izkušenih in mladih košarkarjev. Na drugi strani so vrste Primorcev okrepili Marko Jagodić Kuridža, Ivan Marinković, Luka Vončina, Žan Mark Šiško, Luka Rožanc in Andrej Stavrov.

Srečanje superpokala bo gostila legendarna Hala Tivoli. V preteklih sezonah je bilo običajno, da tekmo superpokala organizira klub, ki se je prebil v 1. slovensko košarkarsko ligo. V pretekli sezoni je v ligi Nova KBM obstalo vseh deset moštev, zato bo superpokal potekal v Hali Tivoli. Olimpija bo napadala svoj deseti superpokalni naslov, za Sixt Primorsko pa bo to prvi nastop na otvoritvi sezone.

Dozdajšnji zmagovalci superpokala:
  • 8-krat Petrol Olimpija (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013, 2017)
  • 5-krat Krka (2010, 2011, 2012, 2014, 2016)
  • 1-krat Šentjur (2015) 

Težave z reprezentanti

Zoran Martić bo tudi v novi sezoni vodil Petrol Olimpijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Martić bo tudi v novi sezoni vodil Petrol Olimpijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Nekaj težav pred začetkom sezone ima trener Petrola Olimpije Zoran Martić, saj z ekipo zaradi reprezentančnih obveznosti 20 dni ni treniralo pet košarkarjev. "Ni veliko ekip, ki lahko v tem trenutku povedo, kako so pripravljene. Še posebej tiste, ki imajo v svojih vrstah reprezentante, in mi smo jih imeli kar pet. Danes bodo prvič skupaj na treningu. Za nas je prava logistična zadeva, kako uskladiti ekipo in pet igralcev, ki zadnjih dvajset dni niso preživeli z nami," pravi Martić.

A kljub temu je cilj jasen. "Superpokal se igra zato, da zmagaš. Prepričan sem, da so vse ekipe, ki so do zdaj igrale v superpokalu, šle s tem ciljem v to tekmovanje. Mislim, da tudi letos ni nič drugače," poudarja trener Olimpije.

Primorci debitanti na superpokalu

Velik motiv za osvojitev prve trofeje v novi sezoni ima tudi ekipa Sixt Primorske, ki bo pod vodstvom Jurice Golemca prvič napadala Jurica Golemac bo s Sixt Primorsko poskusil osvojiti prvi superpokal. | Foto: Sportida Jurica Golemac bo s Sixt Primorsko poskusil osvojiti prvi superpokal. Foto: Sportida superpokalno zmago. "Zelo smo ponosni, da bomo prvič zaigrali v superpokalu Slovenije. Gre za prvo uradno tekmo sezone in prvo možnost za osvojitev trofeje. Po pripravah in pripravljalnih tekmah še ne vemo, v kakšnem stanju smo pred začetkom sezone. Zanimivo bo videti, kako moja ekipa reagira na pomembnih srečanjih, kjer se igra z določenim pritiskom. Večji del priprav smo opravili zelo dobro, v zadnjem obdobju pa imamo manjše težave. Tudi v našem moštvu smo imeli nekaj reprezentantov. Pričakujem, da bo tekma zanimiva tako za obe ekipi kot gledalce," pravi Golemac.

Superpokal:

Ponedeljek, 24. september (Hala Tivoli, Ljubljana):
Petrol Olimpija : Sixt Primorska
Sportal Mirza Begić: Olimpija že dolgo ni imela tako nadarjene ekipe #video
Olimpija Primorska
Sportal Superpokal Slovenije drugič zaporedoma v Hali Tivoli

 

 

Ne spreglejte