Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
20. 12. 2014,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dino Murić Union Olimpija

Sobota, 20. 12. 2014, 9.38

8 let

Kapetan Olimpije o tem, kakšen lisjak je Džikić

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V dvorani Leona Štuklja se nam danes obeta slovenski košarkarski derbi med Krko in Olimpijo. Kapetan zmajev Dino Murić ve, kako te tekme dvignejo Dolenjce, a imajo tudi sami velike načrte.

Dvoboj med Krko in Olimpijo bo letos šele drugi med najuspešnejšima košarkarskima kluboma v Sloveniji. Konec septembra sta se večna rivala namreč pomerila za superpokalno lovoriko, ki je pripadla Novomeščanom.

V sredini decembra se lahko Ljubljančani pohvalijo z boljšim izkupičkom, čeprav so aktualni slovenski prvaki sezono začeli odlično. Nato so padli v globoko luknjo in v regionalni ligi ABA izgubili na kar šestih tekmah zapored. Prepričljivi niso niti v državnem prvenstvu, v katerem imajo po desetih krogih šest zmag in štiri poraze.

Olimpija se je v zadnjem obdobju spet dvignila, saj je v jadranskem tekmovanju nanizala tri zaporedne zmage. A te številke pred večnim derbijem ne pomenijo nič, saj je vložek na obeh straneh velik, dogodki na parketu pa vedno nekaj posebnega.

"Vemo, da so ti derbiji s Krko posebni in jih vsi komaj čakamo. December nam lahko veliko prinese. Moramo stisniti in igrati kot ekipa," pravi kapetan Olimpije Dino Murić.

Tokrat na drugi strani ne bo dočakal brata Eda Murića, ki se je poleti preselil k Partizanu, v preteklosti pa bil vedno v veliko pomoč Krki: "Ne gledamo, kdo je na drugi strani. Edo sicer prinaša energijo in željo, vendar je trener Aleksandar Džikić pravi lisjak. Ve, kako se košarka igra in je dober trener. Dobro bo pripravil svoje fante na tekmo, kot to vedno naredi. Verjamem, da se bo spet napolnila dvorana, saj v Novem mestu živijo za tekmo z Olimpijo. Kdo bodo igral tudi z bolečinami, da bodo le zmagali."

Da je Krka izgubila šestkrat zapored v ligi ABA, danes ob 19. uri ne bo igralo vloge, poudarja Dino, ki se je zdaj že vpeljal v ekipo, potem ko je moral zaradi težav s kolenom lep čas počivati: "Krka ima težave s poškodbami. Malcom Armstead ne more funkcionirati na obeh frontah. Tudi Jasmin Hukić ima težave. Sezono so Novomeščani začeli preveč pravljično. Morda je bolje začeti slabše in nato stopnjevati ritem, vendar vem, da Džikić zna in je pravi mojster. Tudi v prejšnjih sezonah je imel težave, na koncu pa osvojil prvenstvo."

Ne spreglejte