Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
24. 8. 2014,
19.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Zdovc reprezentanca Las Palmas ZDA Avstralija

Nedelja, 24. 8. 2014, 19.35

8 let

Kapetan Dragić jih je popeljal na letalo za Španijo, še vedno pa se gredo skrivalnice

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slab teden dni pred začetkom svetovnega prvenstva je slovenska košarkarska reprezentanca že odpotovala na prizorišče v Španijo. Izbranci Jureta Zdovca so bili na Brniku dobro razpoloženi.

Po turnirju v Stožicah je Jure Zdovc določil dvanajst potnikov, ki so se danes ob 19. uri podali v Las Palmas, kjer bodo od 30. avgusta naprej igrali tekme skupinskega dela svetovnega prvenstva.

Slovenija ne bi odpotovala v Španijo že tako zgodaj, če je v torek ne bi čakala še zadnja pripravljalna tekma. Nasproti ji bo stala izbrana vrsta ZDA, ki je ob domači izbrani vrsti favorit prvenstva. Obeta se pravi spektakel, ki se ga naši košarkarji zelo veselijo.

Dober mesec dni so bili skupaj in se pripravljali na največji košarkarski dogodek v letošnjem letu. V tem času so odigrali trinajst tekem in osemkrat zmagali. Zdaj jim je ostalo le še šest dni priprav, da izpilijo taktične zamisli in se osredotočeni lotijo kakovostnih Avstralcev, ki se bodo kot prvi zoperstavili naši izbrani vrsti.

"Imamo še nekaj dni časa, da se pripravimo. Približno vem, kaj moramo narediti. Dosti stvari, ki smo jih delali, sploh še nismo pokazali na parketu. Skrivamo jih za prvenstvo. V Španiji bomo lahko trenirali v miru. Taktično bomo morali ponoviti naša pravila. Verjamem, da nam bo uspelo. Vse je v glavi. Če so prave, lahko hitro vse narediš. Mogoče bomo tudi dvignili kondicijsko raven. Imamo dobre termine za trening – tako časovno kot količinsko. Upam, da se bomo dobro pripravili," je pred vkrcanjem na čartersko letalo za Las Palmas dejal Zdovc, ki se je s strokovnim štabom že začel pripravljati na Avstralijo.

Ali bo to prednost, da bo Slovenija toliko prej na prizorišču svetovnega prvenstva, je Zdovc odgovoril: "Ni pravila. Imam tudi slabe izkušnje. Če bi bilo prvenstvo čez dva dneva, bi bila koncentracija večja. Upam, da se ne bomo uspavali. Upam, da bo vse v redu in bomo izkoristili to prednost ter izkusili dvorano."

Dobrodošlo je, da so se kapetan Goran Dragić in soigralci dobre volje vkrcali na letalo za Las Palmas. Naj se takšne volje vrnejo tudi s svetovnega prvenstva.

Ne spreglejte