Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 3. 2019,
8.52

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Natisni članek

NBA Damian Lillard Liga NBA Portland Trail Blazers​ Jusuf Nurkić

Torek, 26. 3. 2019, 8.52

5 let, 1 mesec

Jusuf Nurkić končal sezono

Huda poškodba bosanskega orjaka v ligi NBA, Portland v šoku

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,69

1

Jusuf Nurkić | Jusuf Nurkić ne bo mogel pomagati Portlandu v končnici lige NBA. | Foto Reuters

Jusuf Nurkić ne bo mogel pomagati Portlandu v končnici lige NBA.

Foto: Reuters

Košarkarski klub Portland TrailBlazers, eden najboljših klubov v zahodni konferenci lige NBA, je zelo drago plačal zmago nad Brooklynom. Goste iz New Yorka je v noči na torek odpravil po dveh podaljških (148:144) in si zagotovil nastop v končnici, a pri tem izgubil prvega centra Jusufa Nurkića. Orjak iz BiH, ki je del kariere prebil tudi v Sloveniji, si je pri doskoku zlomil levo nogo in že končal sezono.

Rudy Gobert
Sportal Padel je rekord lige NBA v zabijanju

Kakšna smola za Portland! Bosanski zvezdnik Jusuf Nurkić je bil zelo razigran. Do usodne poškodbe je prispeval kar 32 točk (met iz igre 13/24) in 16 skokov. To je njegov strelski rekord v tej sezoni. Portland se je z zmago nad Brooklynom utrdil na četrtem mestu zahodne konference in si zagotovil nastop v končnici, v kateri pa bo močno oslabljen, saj ne bo mogel računati na pomoč 24-letnega centra iz BiH. Nurkić, ki se ga je v ligi NBA oprijel vzdevek "bosanska zver", si je zlomil nogo le dobri dve minuti pred koncem drugega podaljška.

Ko je padel na tla in se zvijal v bolečinah, je občinstvo v dvorani Moda Centre obnemelo. Nesrečnega centra so hitro odpeljali v bolnišnico, trener Terry Stotts, ki je ostal brez enega najpomembnejših članov zasedbe, pa je po tekmi pojasnil, kakšna tišina je zavladala v slačilnici. "To, kar se je zgodilo, je grozno," je dejal in kar ni mogel verjeti, da je le nekaj tekem pred koncem rednega dela na tako krut način ostal brez najboljšega centra.

Tega ne bi privoščil nikomur

Damian Lillard je ostal brez pomoči prvega centra Portlanda. | Foto: Reuters Damian Lillard je ostal brez pomoči prvega centra Portlanda. Foto: Reuters Košarkarji Portlanda so v slačilnici izvedli skupinsko molitev za zdravje soigralca. Med njimi je bil tudi prvi zvezdnik Damian Lillard, ki je prispeval 31 točk in 12 podaj.

"Ko sem to videl, mi je takoj postalo slabo. Igral sem na tekmi v Las Vegasu, ko jo je podobno skupil Paul George. Tega ne bi privoščil nikomur, še posebej ne svojemu prijatelju in soigralcu," prvi strelec Portlanda ni skrival šoka, ki ga je doživel ob hudi poškodbi Nurkića. Tega čaka dolgo okrevanje.

Podporo in željo, da bi se čim prej vrnil na parket, je prek družbenih omrežij izrazilo veliko zvezdnikov lige NBA. Med njimi je tudi slovenski as Luka Dončić, ki se pripravlja na domačo tekmo proti Sacramentu. Začela se bo v sredo ob 1.30 po slovenskem času, dva dni pozneje pa ga čaka veliki slovenski spopad v Miamiju, ko se bo pred več tisoč slovenskimi navijači pomeril s starejšim rojakom Goranom Dragićem.

Igral tudi za Laško in Olimpijo

Nurkić je zelo priljubljen v Portlandu. | Foto: Reuters Nurkić je zelo priljubljen v Portlandu. Foto: Reuters Nurkić se je rodil pred 24 leti v Tuzli. Košarko je začel igrati pri 14 letih, prve resnejše korake pa je v mlajših kategorijah naredil v dresu Zlatoroga iz Laškega. Kratek čas je zastopal tudi barve Olimpije.

Pri 18 letih se je preselil v Zagreb, kjer je pri Cedeviti tako izstopal, da so ga leta 2014 v ligo NBA povabil Denver Nuggets. Leta 2017 se je preselil v Portland. V tej sezoni je povprečno na tekmo v ligi NBA dosegal 15,6 točke in 10,6 skoka.

Ne spreglejte