Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 3. 2019,
5.50

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Natisni članek

NBA Liga NBA Philadelphia 76ers

Torek, 26. 3. 2019, 5.50

5 let

Liga NBA, 25. marec

Padel je rekord lige NBA v zabijanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,18

1

Rudy Gobert | Philadelphia 76ers je tretja najboljša ekipa vzhoda. | Foto Gulliver/Getty Images

Philadelphia 76ers je tretja najboljša ekipa vzhoda.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na torek so bile v ligi NBA na sporedu le štiri tekme. Ta večer je zaznamoval Rudy Gobert, košarkar Utah Jazz, ki je dosegel nov mejnik v najboljši košarkarski ligi NBA.

Jusuf Nurkić
Sportal Huda poškodba bosanskega orjaka v ligi NBA, Portland v šoku

Utah Jazz je ta večer gostil moštvo Phoenix Suns, ki ga vodi Igor Kokoškov, trener, ki je slovenske košarkarje popeljal do naslova evropskih prvakov. Sonca so izgubila še 58. v tej sezoni, Utah Jazz je bil boljši  z izidom 125:92.

Ta večer si bo zagotovo zapomnil Rudy Gobert, ki je z 270. zabijanjem v eni sezoni postavil nov rekord v ligi NBA. Pred tem je veljal rekord (269 zabijanj) Dwighta Howarda.

"To je mešanica vseh stvari, ampak moji soigralci so opravili zelo dobro delo. V primerjavi z lani sem dobil veliko več podaj, tako da sem imel veliko zelo dobrih priložnosti, da končam napad," je po tekmi dejal Gobert, ki je tokrat dosegel tudi največ točk v sezoni. Zbral jih je 27 in bil najboljši košarkar Utaha. Lovljenje rekorda še zdaleč ni končano. Giannis Antetokounmpo, košarkar Milwaukeeja, je do zdaj zbral 262 zabijanj, Clint Capela iz Houstona pa 205.

Pri Phoenixu je bil tokrat najbolj razpoložen Devin Booker, ki je domači ekipi natresel kar 59 točk, a je bilo to vseeno premalo za novo zmago.

Zmaga Orlanda slaba novica za Dragićev Miami

Košarkarji Orlando Magic so v boju za končnico severnoameriške lige NBA s 119:98 presenetili tretjeuvrščeno ekipo vzhodne konference Philadelphia 76ers, a kljub zmagi, še peti zaporedni za to ekipo, še zaostajajo za osmouvrščenim Miamijem Gorana Dragića. A imajo v boju za "playoff" zdaj enako številko zmag kot vročica - 38.

Odločila bo tako torkova tekma floridskih ekip v Miamiju, ki bi že lahko dokončno odločila razplet boja za končnico med tema dvema ekipama.

Junak večera je bil Črnogorec Nikola Vučević z 28 točkami, 11 skoki in štirimi podajami, pri gostih pa je bil prvi strelec Joel Embiid z 20 točkami.

Lestvici:

Ne spreglejte