Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 3. 2019,
6.57

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Liga NBA Sacramento Kings San Antonio Spurs Milwaukee Bucks Denver Nuggets Toronto Raptors Golden State Warriors

Ponedeljek, 25. 3. 2019, 6.57

5 let

Liga NBA, 24. marec

Nora trojka Lamba in izjemen večer Aldridgea #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51
Jeremy Lamb | Jeremy Lamb je navdušil s trojko v zadnji sekundi in ohranil upanje moštva Charlotte Hornets na uvrstitev v končnico. | Foto Reuters

Jeremy Lamb je navdušil s trojko v zadnji sekundi in ohranil upanje moštva Charlotte Hornets na uvrstitev v končnico.

Foto: Reuters

V ligi NBA, kjer potekajo srditi boji za uvrstitev v končnico, je bilo danes na sporedu osem obračunov. Pod eno najbolj atraktivnih potez večera se je podpisal Jeremy Lamb, ki je z metom za tri z ekstremne razdalje ob zvoku sirene poskrbel za zmago moštva Charlotte Hornets nad Toronto Raptors (115:114) in ohranil upanje na preboj v končnico. Izjemen večer je imel tudi LaMarcus Aldridge, ki je k zmagi Spursov prispeval kar 48 točk.

Jeremy Lamb je s trojko ob zvoku sirene odločil tekmo v Torontu. Charlotte Hornets so v gosteh slavili s 115:114, Lambova nora trojka pa je poskrbela za to, da Sršeni, ki so trenutno na 10. mestu vzhodne konference, ohranjajo upanje na preboj v končnico.

Izjemna trojka Jeremyja Lamba za moštvo Charlotte Hornets:

Izjemen večer je imel tudi LaMarcus Aldridge, ki je k zmagi San Antonio Spurs (osmega moštva zahoda) v gosteh pri Bostonu prispeval kar 48 točk, 13 skokov in šest asistenc. Ostroge so slavile s 115:96.

Zmago so dosegli tudi aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors, ki so doma v Oaklandu s 121:114 premagali Detroit Pistons. Stephen Curry je dosegel 26 točk, od tega je bil kar petkrat uspešen pri metu za tri, Klay Thompson pa je do zmage Bojevnikov pomagal s 24 točkami, od tega je nanizal štiri trojke. S 50. zmago v sezoni so se branilci naslova znova zavihteli na vodilno mesto v zahodni konferenci.

Vrhunci obračuna med Golden State Warriors in Detroit Pistons:

 

Zmago so Sacramentu, ki še upa na preboj v končnico, preprečili Los Angeles Lakers, ki so bili na domačem parketu boljši s 111:106. LeBron James je dosegel osmi trojni dvojček v tej sezoni (29 točk, 11 skokov in 11 asistenc) in se s 1.719 uspešno izvedenimi trojkami povzpel na 19. mesto najboljših strelcev trojk v zgodovini lige NBA. 29 točk je k zmagi Jezernikov prispeval tudi Kyle Kuzma.

Četrto moštvo vzhoda Indiana Pacers je odpihnilo goste iz Denverja. Slavili so s kar 124:88. Levji delež k zmagi je prispeval Bojan Bogdanović, ki je dosegel 35 točk (met iz igre 13/16), od tega kar pet trojk.

Tudi Rakete, tretje moštvo zahoda, so se veselile zmage. V gosteh so s 113:90 odpravile New Orleans Pelicans. Najboljši strelec obračuna je bil znova James Harden, ki je dosegel 28 točk, od tega šest trojk.

Visoko, s 127:105, so zmagali tudi Milwaukee Bucks, vodilno moštvo lige NBA, ki je ugnalo Cleveland Cavaliers. Večino dela je pri zmagovalcih opravil Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 26 točk ter prispeval deset skokov, sedem asistenc in štiri blokade.

LA Clippers so s 124:113 premagali New York Knicks, ki so doživeli že 60. poraz v tej sezoni. Od neslavnega rekorda franšize jih loči samo še pet porazov.

Končnica brez Dončiča, a z Dragićem?

Redni del lige NBA se bo končal 10. aprila, izločilni boji za prvaka pa se bodo začeli 13. aprila.

V njih prav gotovo ne bomo videli Luke Dončića (Dallas je na predzadnjem mestu zahodne konference), medtem ko upanje, da bo v končnici zaigral Miami Gorana Dragića, še vedno obstaja. Miami, ki je danes imel prost večer, je trenutno na osmem mestu vzhoda, ki še vodi v boj za prvaka.

Miami bo v noči na sredo gostil floridski derbi z Orlando Magic, Dallas pa čaka domača tekma proti Sacramentu.

Pomembna noč za slovenske ljubitelje košarke bo v noči na petek (29. marca ob pol eni uri zjutraj po našem času), ko se bosta v Miamiju pomerila Dallas in Vročica. Tekmo naj bi si v živo ogledalo več kot tisoč Slovencev, po nekaterih podatkih pa celo več kot dva tisoč.

Liga NBA. 24. marec:

Lestvici:

Preberite še:

Goran Dragić
Sportal Popoln slovenski večer: Dončić ponižal prvake, Dragić uspešen v prestolnici #video
Goran Dragić
Sportal Slab večer Gorana Dragića, Harden izenačil rekord #video
Luka Dončić
Sportal Luka Dončić in Dallas doživela še tretji zaporedni poraz #video
Ne spreglejte