Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
22. 3. 2019,
6.54

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

2

Natisni članek

NBA Liga NBA Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks

Petek, 22. 3. 2019, 6.54

5 let

Liga NBA, 21. marec

Luka Dončić in Dallas doživela še tretji zaporedni poraz #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,69

2

Luka Dončić | Luka Dončić in telički v zadnjem času ne blestijo. | Foto Reuters

Luka Dončić in telički v zadnjem času ne blestijo.

Foto: Reuters

Že drugi večer zapored je bil v košarkarski ligi NBA na delu Luka Dončić, ki pa z Dallasom spet ni bil uspešen. Dallas Mavericks so gostovali pri Sacramento Kings in izgubili z izidom 116:100. Luka Dončića je dosegel dvojni dvojček in tudi tokrat je navduševal s svojimi potezami.

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters

Dallas Mavericks nikakor ne najdejo poti iz krize, saj so dosegli še en poraz. Ti so v zadnjih 17 tekmah izgubili 15-krat. Ta večer ni bil najbolj razpoložen slovenski košarkarski dragulj Luka Dončić, ki je tokrat v svojo statistiko vpisal 13 točk, deset skokov in tri asistence in bil tretji igralec ekipe. Predvsem je imel Luka slab met iz igre 4/19, prav tako pa mu ni šel met za tri točke 2/10. Tokrat je bil pri Dallasu z 19 točkami najbolj razpoložen Justin Jackson, Dwight Powell pa jih je dodal 14.

Učinek Luke Dončića proti Sacramento Kings: 13 točk, met iz igre 4/19, met za tri 2/10, prosti meti 3/5, 10 skokov, 3 asistence, 1 izgubljena žoga, 0 ukradenih žog v 26 minutah

Povprečje v tej sezoni: 21,1 točke, 7,5 skoka, 5,8 asistence, 3,4 izgubljene žoge, 1,1 ukradene žoge, 0,4 blokade v 32,3 minute

S preigravanjem ga je poslal na proste mete

Kljub temu, da 20-letni Ljubljančan ni imel svojega večera, pa je tudi tokrat navduševal s svojimi potezami. Še enkrat več je do izraza prišel njegov "step back", kjer je nasprotnega igralca sprehodil do prostih metov, nato pa zadel met za tri točke.

Marvin Bagley III | Foto: Reuters Marvin Bagley III Foto: Reuters Dallas boljši le v prvi četrtini, nato so na parketu dominirali domači košarkarji

Sacramento Kings je bil na tej tekmi ranjeni lev, saj so na zadnji tekmi proti Brooklynu v drugem polčasu zapravili prednost neverjetnih 28 točk. Tokrat so želeli domačim navijačem pokazati, da je bil to le slab dan. Sacramento je bil skoraj vso tekmo boljša ekipa na parketu. Prvo četrtina se je končala v prid Dallasa (27:29), nato pa so v nadaljevanju tekme pobudo prevzeli domači košarkarji in na koncu zasluženo slavili z razliko 16 točk. Dallas ima zdaj na svojem računu 28 zmag in 44 porazov.

Pri Sacramentu je bil z 29 točkami najboljši igralec Buddy Hield. Marvin Bagley III, ki je prav tako novinec v letošnji sezoni, pa je tokrat dosegel 22 točk in 12 skokov. To je bil za Bagleyja in Dončića prvi medsebojni obračun, saj na prvi tekmi igralec Sacramenta zaradi poškodbe gležnja ni mogel igrati.

Glasne ovacije za 40-letnega Nemca

Veliko pozornosti na tekmi je požel veteran Dallasa Dirk Nowitzki, ki so ga tamkajšnji navijači ob vstopu na parket pozdravili s huronskim ploskanjem. Štiridesetletni Nemec je v 12 minutah igranja dosegel tri točke.

Dallas prihodnja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bo gostil Golden State Warriors, Miami Heat in Goran Dragić, ki še upa na končnico, pa bodo znova na delu v noči na soboto, ko bodo gostovali pri Milwaukee Bucks.

Charlotte Hornets je doma s 113:106 premagal Minnesoto Timberwolves, za katere je Karl-Anthony Towns dosegel 21 točk in 16 skokov, za Charlotte je Kemba Walker dosegel 31 točk; pri Atlanti Hawks, ki je doma s 117:114 premagala Utah Jazz, je bil s 23 točkami najboljši strelec novinec Trae Young, pri Utahu pa je s 34 točkami izstopal Donnovan Mitchell; Phoenix Suns je doma z 98:118 izgubil proti Detroit Pistons, pri katerih je Wayne Ellington dosegel 23 točk.

Lestvici:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Karte na mizi: z Dončićem v olimpijski boj in na domači EuroBasket
Sportal Slovenski večer: Dončić kot tudi Dragić najboljša v svojih ekipah #video
Luka Dončić in Dirk Nowitzki
Sportal Nowitzki z zgodovinskim košem zasenčil tudi Dončića
Ne spreglejte