Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 3. 2019,
6.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Natisni članek

Liga NBA Goran Dragić Goran Dragić NBA

Sobota, 23. 3. 2019, 6.30

5 let, 1 mesec

Liga NBA, 22. marec

Slab večer Gorana Dragića, Harden izenačil rekord #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

1

Goran Dragić | Goran Dragić se ni vpisal med strelce. | Foto Reuters

Goran Dragić se ni vpisal med strelce.

Foto: Reuters

V noči na soboto je Goran Dragić v ligi NBA z Miami Heatom gostoval pri košarkarjih Milwaukee Bucksov in na pomembni tekmi v boju za končnico visoko izgubil (87:116). Dragić je imel katastrofalen met iz igre (0/9) in je tekmo končal brez točk. James Harden je pri zmagi Houstona nad San Antoniom dosegel kar 61 točk, kar je izenačitev njegovega strelskega rekorda, LeBron James pa je z Los Angeles Lakers ostal tudi brez teoretičnih možnosti za preboj v končnico

Učinek Gorana Dragića proti Milwaukeeju: 0 točk, (0/6 za 2, 0/3 za 3), 5 skokov, 4 asistence, 1 ukradena žoga in 3 izgubljene žoge v 21 minutah in 43 sekundah.

Povprečje v tej sezoni: 15,2 točke, 2,8 skoka, 4,2 asistence, 1,9 izgubljene žoge, 0,6 ukradene žoge, 0,2 blokade v 25 minutah in 48 sekundah.

Miami, ki je zdaj na osmem mestu vzhodne konference, ta še vodi v končnico, se je v noči na soboto mudil pri vodilnem Milwaukeeju. Košarkarji Miamija so se nasprotnikom dobro upirali le v prvi četrtini, ko so zaostajali za točko (33:32), v drugi in tretji četrtini pa so Bucksi pokazali svojo moč in že pred zadnjim delom tekmo prevesili v svojo korist.

Vrhunci obračuna med Milwaukeejem in Miamijem:

Košarkarji Miamija niso imeli svojega dne, zadeli so le 32 metov iz 85 poskusov, na črti za proste mete so bili le 52-odstotni (12/23), medtem ko je Milwaukee unovčil več kot polovico svojih poskusov iz igre. V vrstah Miamija je bil še najučinkovitejši Hassan Whiteside s 14 točkami in devetimi skoki, Kelly Olynyk je dosegel točko manj. Goran Dragić je na parketu prebil slabih 22 minut, v katerih se ni vpisal med strelce (0/9 met iz igre), ujel je pet odbitih žog, štirikrat je podal. 

V vrste domačih košarkarjev se je po dveh tekmah odsotnosti zaradi poškodbe desnega gležnja vrnil Giannis Antetokounmpo in takoj zaigral v polnem sijaju. Pri Bucksih, ki so v tej sezoni v izjemni formi, je Grk vknjižil 27 točk, osem skokov in sedem asistenc, Khris Middleton se je ustavil pri 18 točkah.

Miami je na zadnjih enajstih tekmah izgubil le trikrat, priložnost za nov uspeh bodo imeli varovanci Erika Spoelstre že v noči na nedeljo, ko bodo na delu v Washingtonu. Dejaven bo tudi drugi slovenski predstavnik v NBA, Luka Dončić, ki bo z Dallasom gostoval pri prvakih iz Golden Stata.

Harden poskrbel za zmago Houstona

Nor večer je za Jamesom Hardnom, ki je na tekmi Houstona in San Antonia dosegel kar 61 točk, s čimer je izenačil svoj strelski rekord iz te sezone, ki ga je postavil proti New York Knicks. Harden je iz igre zadel 19-krat iz 34 poskusov (9/13 za 3, 14/17 prosti meti), ob tem je vknjižil le eno podajo in sedem skokov. Ameriški košarkar je že osmič v tej sezoni presegel mejo 50 točk, na lestvici zadetih trojk v celotni zgodovine lige NBA pa se je prebil na deseto mesto. Mejo 60 točk je prebil tretjič v svoji karieri.

61 točk Hardna:

29-letni ameriški košarkar je bil med najzaslužnejšimi za uspeh Houstona nad Spursi, saj je v zadnjih štirih minutah sam poskrbel za delni izid 13:0 in popeljal Rockets do 46. zmage v tej sezoni. Pri San Antoniu je bil najboljši strelec Bryn Forbes z 20 točkami.

James brez končnice

Brez končnice pa bo prvič po letu 2005 ostal superzveznik LeBron James, saj je z Los Angeles Lakers s 106:111 klonil v dvoboju z Brooklyn Nets in ostal tudi brez teoretičnih možnosti za nadaljevanje sezone po rednem delu. James, štirikratni najkoristnejši igralec lige, ki je osemkrat zapored igral v finalih lige, je bil na pragu trojnega dvojčka s 25 točkami, 14 podajami in devetimi skoki.

LeBrona Jamesa ne bo v končnici. | Foto: Reuters LeBrona Jamesa ne bo v končnici. Foto: Reuters

A James s 13 zaporednimi končnicami s Cleveland Cavaliers in Miamijem ter osmimi finali v nizu ostaja zapisan v zgodovini, saj imajo več zaporednih finalnih dvobojev le legendarni Bill Russell (10) ter Sam Jones in Tom Heinsohn (po 9), vsi v izjemni dinastiji Bostona v šestdesetih letih prejšnjega tisočletja.

Oklahoma do zmage nad Torontom

Oklahoma je na krilih razpoloženega Paula Georgea (28 točk) in trojnega dvojčka Russlla Westbrooka (18 točk, 13 podaj, 12 skokov) ugnala Toronto, pri katerem se je s 37 točkami najbolj izkazal Kawhi Leonard. Toronto je ob polčasu vodil z desetimi točkami naskoka, ob koncu tretje četrtine pa so gostje napravili delni izid 20:4 in preobrnili potek srečanja. Raptorsi so še drugo tekmo zapored nastopili brez Kyla Lowryja, ki ima težave z desnim gležnjem. 

Lestvici:

 

Ne spreglejte