Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 8. 2014,
23.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Slovenija ZDA Jure Zdovc Zoran Dragić James Harden

Torek, 26. 8. 2014, 23.28

8 let

Jure Zdovc: Še vedno me moti, da v vseh igralcih ne vidim tistega pravega žara do igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska košarkarska reprezentanca se je za konec priprav na svetovno prvenstvo pomerila z Američani in izgubila. Slektorja Zdovca vsega nekaj dni pred SP še vedno moti pristop nekaterih igralcev.

Jure Zdovc, selektor Slovenije: "Že ko smo se začeli pogovarjati o tej tekmi, sem rekel, da je morda celo dobro, da se pomerimo z najboljšo reprezentanco na svetu in da nas postavi na realna tla. Imeli smo nekaj dobrih trenutkov, nekaj dobro izpeljanih akcij, s preigravanjem in podajo na odprte mete, še vedno me pa moti, da v vseh igralcih ne vidim tistega pravega žara do igre. To so tekme, ko moraš uživati, ko moraš leteti po igrišču. Žal vsi moji igralci niso igrali tako. Glede na to, da smo imeli že na nekaterih prejšnjih tekmah težave pod obročema, so bile te proti ZDA še dodatno izpostavljene. Američani so izredno močni, fizično dominantni in ko so si naši visoki igralci nabrali osebne napake, je bilo zaustavljanje le-teh še toliko bolj zahtevno. Zdaj imamo pred seboj še pet treningov in skušali se bomo čim bolje pripraviti na začetek prvenstva."

Zoran Dragić, slovenski reprezentant: "To je bil pravi spektakel, tekma za gledalce, ki so zagotovo uživali v lepih potezah. Mi smo delali na naših sistemih, se držali navodil in se skušali čim manj ozirati na tekmeca. Brez dvoma so Američani izjemno močna ekipa, ki bo na svetovnem prvenstvu prvi favorit za naslov. Naše glave so zdaj že na prvi tekmi prvenstva; v teh petih dneh, ki so nam ostali, se moramo čim bolje pripraviti in že proti Avstraliji pokazati, kaj znamo."

Mike Kryzewski, selektor ZDA: "Dobro smo se pripravili na tekmeca, saj smo vedeli, da ima odlične strelce z razdalje. Zadovoljen sem z rezultatom, manj pa s prikazano igro svojih varovancev, ki še ni na ravni, da bi lahko računali na najvišja mesta na svetovnem prvenstvu. Čaka nas še precej dela."

James Harden, reprezentant ZDA: "Vedeli smo, da je Goran Dragić najnevarnejši igralec Slovenije, zato smo igro v obrambi skoncentrirali nanj. Dobro smo ga ustavili, hkrati pa smo bili v napadu dobro razpoloženi. Slovenija ima dobro ekipo, z odličnimi strelci z razdalje, kar so danes tudi dokazali."

Ne spreglejte