Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Petek,
19. 12. 2014,
17.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nebojša Joksimović Krka liga ABA Union Olimpija

Petek, 19. 12. 2014, 17.28

8 let

Joksimović želi v derbiju pokazati, da dober začetek ni bil naključje

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V soboto bo v dvorani Leona Štuklja slovenski derbi med Krko in Olimpijo. Nebojša Joksimović bo po lanski sezoni pri Olimpiji derbi okusil še v dresu Krke. Forma pred tekmo ne pomeni veliko.

Trinajsti krog lige ABA v Novem mestu prinaša prvi slovenski derbi v letošnji sezoni (če upoštevamo jadransko ligo). Obe najboljši ekipi v sobotno tekmo prihajata z različno prtljago. Olimpija je zmagala na zadnjih treh tekmah, Krka pa je izgubila na zadnjih šestih tekmah.

"Kot pred vsakim derbijem je težko napovedovati karkoli. Vložek je velik, prav tako želja pri obeh moštvih. Ponavadi na takih tekmah odločajo malenkosti. Njihova in naša forma sta na povsem različni ravni. Olimpija igra učinkovito in zmaguje na zadnjih tekmah, medtem ko je nam v zadnjem mesecu in pol forma padla, kar se vidi tudi pri rezultatih. Formi obeh moštev sta povsem različni," pred tekmo razmišlja izkušeni Nebojša Joksimović, ki je v pretekli sezoni nosil dres zmajev, pred letošnjo pa je prestopil k državnim prvakom.

"Derbi že sam po sebi prinaša poseben čar in motivacijo. Tudi lani, ko nisem igral za Krko, sem si želel zmagati. Enako letos, ko sem na drugem bregu," ob menjavi dresa želi z derbija priti kot zmagovalec. Lani je v dresu Ljubljančanov odigral 11 tekem (seštevek tekem za superpokal, lige ABA, pokala, lige za prvaka in finala državnega prvenstva) proti Krki in le štirikrat slavil.

Pred vsako tekmo se želiš vrniti na zmagovita pota

Novomeščani so odlično začeli v ligi ABA, ko so imeli po šestih krogih kar pet zmag, pri tej številki pa so tudi po 12 krogih. Kar nekaj težav pa so imeli tudi na domačem prvenstvu, kjer imajo po desetih tekmah že štiri poraze, v torek pa jih je s košem v zadnji sekundi rešil Chris Booker.

"Pred vsako tekmo želiš stvari postaviti na želeno raven. Ne le pred derbijem, že nekaj tekem prej smo se trudili uloviti zmagoviti ritem, vendar nam ni uspelo. Vsaka nova tekma je priložnost za uspeh. Za mnoge je Olimpija favorit, vendar mi gremo v derbi pokazat, da dober začetek ni bil slučaj," je odločen 33-letni Joksa.

Varovanci Aleksandra Džikića imajo že celotno sezono veliko težav s poškodbami. V državnem prvenstvu tako velikokrat ne igra najboljši posameznik Krke v letošnji sezoni Malcolm Armstead, Džile pa velikokrat na klopi pusti tudi izkušenega in prav tako člana obeh najboljših slovenskih ekip Jasmina Hukića.

"V zadnjih dveh dneh še nismo trenirali v popolni postavi. Bomo videli. V zadnjem času smo velikokrat igrali v okrnjeni zasedbi, a s tem je treba živeti," tudi Joksimović ne more verjeti, koliko težav imajo s poškodovanimi igralci.

Čaka jih garanje v obrambi

Olimpija je za razliko od lanske sezone, ko je bil v zmajevem brlogu tudi Joksimović, pomladila moštvo in v letošnji sezoni goji hitrejšo igro, ki ji vsaj za zdaj prinaša dobre rezultate. V ligi ABA so s sedmimi zmagami in petimi porazi uvrščeni na visoko četrto mesto, zanesljivo pa so se uvrstili tudi v drugi del Eurocupa.

"Olimpija je izredno dobra napadalna ekipa. Z agresivno obrambo si ustvarijo veliko protinapadov in polprotinapadov ter s tem lahkih košev, dobro pa zadevajo tudi za tri točke. V obrambi nas čaka res trdo delo. K nam prihaja do zdaj verjetno ena boljših napadalnih ekip," načrt za prekinitev črnega niza vidi Joksimović.

Ne spreglejte