Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
22. 6. 2012,
13.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miami Heat Oklahoma CIty Thunder LeBron James Dwyane Wade

Petek, 22. 6. 2012, 13.04

8 let

James: Lani igral z jezo, letos z ljubeznijo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Lani sem igral z veliko jeze. Letos sem igral z ljubeznijo," pove MVP finala NBA LeBron James. Z Miami Heat je postal prvak. "Res sem vesel, da je uspel," mu privošči Dwyane Wade.

Šampionska igra MVP-ja rednega dela sezone in zdaj še finala LeBrona Jamesa in izjemna ekipna košarka tako v napadu kot obrambi. Ne le velika trojka James-Dwyane Wade-Chris Bosh, na četrti tekmi je denimo blestel Mario Chalmers, na peti pa s sedmimi trojkami Mike Miller. Tako so Miami Heat postali prvaki sezone 2012 lige NBA. In to presenetljivo gladko proti mladim, energičnim in ponavadi napadalno zelo razpoloženim košarkarjem Oklahome City Thunder. Pa smo mislili, da jim bo brez pravega robustnega centra in s prekratko klopjo, mnogo težje.

James je finalno serijo končal s povprečjem 28,6 točke, 10,2 skoka in 7,4 asistence. S svojim prvim prstanom je dokončno utišal vse kritike in se odkupil za lansko sezono, ko se je najprej s prepompozno selitvijo iz Clevelanda v Miami marsikomu zameril in nato še pogorel v finalu. "O tem sem že dolgo sanjal, tudi sinoči. Moje sanje so končno postale realnost. Tako lepo se nisem še nikoli počutil," je po prvem naslovu prvaka ponavljal James, leta 2003 prvi izbor na naboru, nato novinec leta, letos tretjič MVP rednega dela sezone in zdaj še najbolj koristen igralec finala.

Če je LeBron pred dvema letoma vzvišeno napovedoval, da ne bodo osvoji štirih, petih šestih, sedmih, ampak osem naslovov, je bil zdaj ob svojem prvem zelo ponižen. "Najboljše, kar se mi je zgodilo lani, je bil poraz v finalu. Nisem igral, kot znam. Vrnil sem se k osnovam. Postal sem ponižen. Lani sem želel vsem nekaj dokazati, igral sem z veliko jeze. Letos sem igral z ljubeznijo. To je najsrečnejši dan v mojem življenju." In zdaj gre res lahko po sledi najboljšega košarkarja vseh časov Michaela Jordana (imajo ga za njegovega naslednika), ki je osvojil šest prstanov.

Ne spreglejte