Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
10. 10. 2012,
13.57

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

NBA

Sreda, 10. 10. 2012, 13.57

8 let, 5 mesecev

Jackson: LeBronu še veliko manjka do Jordana

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Legendarni trener Phil Jackson je primerjal Michaela Jordana, enega največjih igralcev vseh časov z resnim kandidatom, ki bi mu lahko stopil ob bok, LeBronom Jamesom.

Jackson, ki je skupaj z Jordanom osvojil 6 šampionskih prstanov, verjame, da lahko James igra na štirih različnih igralnih položajih, česar ne more in ni mogel (na taki ravni) nihče. "Ima vse potrebne fizične predispozicije. Igra lahko na štirih položajih, samo na centrskem mestu verjetno ne more. To je edinstveno. Jordan je lahko igral na treh, medtem ko je James fizično tako močan, da ima priložnost nadgraditi svoj status, ki ga že uživa," je dejal Jackson, ki je po Jordanovih Bikih vodil še Los Angeles Lakers, kjer je sodeloval tudi z izjemnim Kobejem Bryantom.

Še vedno mu manjka pet naslovov

Kljub vsem primerjavam med Jordanom in Jamesom ima Michael pet naslov več, kar na koncu tudi šteje. Vseeno je bil James leto mlajši (27 let) pri osvojitvi svojega prvega prstana kot Jordan v letu 1991. Veliko vlogo pri "lovu na Jordana" bo odigralo tudi zdravje The Kinga. "Osvojitev šestih prstanov je izjemna stvar in to ni uspelo še nikomur drugemu. Olimpijsko zlato Jamesa prejšnje poletje, kjer je bil ključni mož ekipe, mu bo vsekakor pomagalo v nadaljevanju. Ko so potrebovali koš, je bil vedno tam. Ima odlično priložnost dohiteti Jordana, vendar bo veliko odvisno od tega, če mu bo skozi nadaljnjo kariero uspelo, da ostane zdrav," je prepričan Jackson.

Nadgraditi mora svojo igro pod košem

Čeprav je v preteklih dveh sezonah sodeloval z enim najboljših centrov Hakeemom Olajuwonom, je Jackson prepričan, da je največ prostora za napredek prav v igri pod košem in metu. Po njegovem mnenju je bil Jordan pri istih letih veliko boljši pri delu nog. "Michael je imel več igre po globini in verjetno tudi boljši občutek za met s hrbtom proti košu," je prednosti svojega nekdanjega varovanca predstavil Phil ter nadaljeval: "LeBron je praktično nezaustavljiv, ko dobi skok v obrambi, nato steče v nasprotni napad, torej 'od koša do koša'. Tudi če se mu kdo postavi na pot, tukaj ni obrambe. Prav tako je zelo napredoval z levo roko. Vprašanje pa je, če bo lahko dosegel, kar je uspelo Jordanu?"

Ob Vročici Jackson kot glavne kandidate za naslov vidi še v "njegovih" Lakers in Oklahomi, ki v primerjavi s preteklo sezono ni izgubila nobenega pomembnega igralca.

Ne spreglejte