Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
3. 9. 2015,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Slovenija Hrvaška

Četrtek, 3. 9. 2015, 7.00

8 let

Hrvaškega reprezentanta so v zadnjih štirih dnevih izolirali

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hrvaška košarkarska reprezentanca bo na evropskem prvenstvu spadala med favorite za najvidnejša mesta, Krunoslav Simon pa se zaveda, da ima svojo moč tudi Slovenija.

Zaradi povišane telesne temperature je Krunoslav Simon zadnje štiri dni preživel v izolaciji hotelske sobe, posledično izpustil treninge, z javnostjo pa komuniciral prek telefona.

Ker v zadnjih nekaj dneh ni bil prisoten na treningih, je izgubil nekaj moči, a bo proti Sloveniji – tekma bo v soboto ob 21. uri – igral: "Zdaj sem začel vaditi. Mislim, da bom proti Sloveniji na 70–80 odstotkov moči. Trenirati je začel tudi Bojan Bogdanović, verjamem pa, da bo zaigral tudi Marko Tomas."

Novi član Emporio Armani Milana je zelo vesel, da bo uvodni del prvenstva potekal na Hrvaškem, saj je vse od leta 2012 v tujini, tako da svojega Zagreba ne vidi veliko.

Zoran Dragić je podcenjen košarkar

"Zagrebške tekme so za nas, ki prihajamo iz tega mesta, izpolnitev sanj. Nekdaj mi je bila že misel, da bom reprezentant, oddaljena, igrati prvenstvo v domačem mestu pa fikcija. Prepričan sem, da nam bodo navijači dali dodaten veter v hrbet in bomo na njihovih krilih iz skupine prišli neporaženi. Najpomembneje bo nato v Franciji, kjer se bodo začeli izločilni boji," je za jutarnji.hr dejal Simon.

Prvi nasprotnik Hrvaške na evropskem prvenstvu bo slovenska izbrana vrsta, Simon kot največje tekmece postavlja še Grke, nemudoma pa je izpostavil posameznika, ki ga najbolj navdušujeta: "Zoran Dragić je neverjetno napredoval glede na sezono, ki sva jo preživela skupaj v Unicaji. Na Hrvaškem je podcenjen igralec. Na pripravah je bil odličen. Že prej je imel veliko energije in je bil v obrambi odličen, zdaj pa je to nadgradil še z dobrim metom in nadzorom nad žogo. Drugi, ki ga izpostavljam, je Vassilis Spanoulis. Grški košarkar je največji zmagovalec v Evropi. Grčija ima na vsakem igralnem mestu po dva vrhunska košarkarja, ampak Spanoulis je najbolj navdušujoč."

Ne spreglejte