Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
30. 9. 2015,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Helios Suns Aleš Klavžar Gašper Okorn Miha Zupan

Sreda, 30. 9. 2015, 20.07

8 let

Helios v kar štirih tekmovanjih. Bodo imeli tudi izbranca Jureta Zdovca?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V košarkarskemu klubu Helios Suns so se čez noč znašli v štirih tekmovanjih. Mednarodna organizacija Fiba jih je namreč uvrstila v njeno novo tekmovanje. V Domžalah trenira Miha Zupan.

Zaradi finančnih težav je romunski klub Timisoara odpovedal nastop v Fibinem tekmovanju, ki je naslednik prejšnjega EuroChallengea. Ker so bili Helios Suns najvišje uvrščeni med klubi, ki so se prijavili, so dobili prostor v skupini I, v kateri bodo nastopali še poljski Turow Zgorzelec, latvijski Ventspils in litovski Pieno žvaigždes.

Ker so pred ustanovitvijo tega tekmovanja Domžalčani izviseli, saj jim je Fiba tik pred zdajci zaprla vrata, so takrat ustanovili novo tekmovanje – Sixt Alpe Adria cup. In zdaj bodo nastopili v kar štirih tekmovanjih, če upoštevamo še državno prvenstvo, slovenski pokal in obe mednarodni ligi.

"Cilj je, da pridemo v drugi krog Fibinega pokala, in to kljub temu, da igramo s klubi, ki imajo proračune vsaj trikrat večje od našega in večje od kateregakoli slovenskega," pravi predsednik kluba Aleš Klavžar.

Bo Heliosov dres nosil Miha Zupan?

Pred novim izzivom se je zdaj znašel tudi trener Gašper Okorn, saj še ni vodil ekipe, ki bi nastopila v štirih tekmovanjih: "Kot trenerja me zanima, kako bomo vse skupaj zvozili. Od izziva ne bežimo. Lahko rečem, da sem zadovoljen. Košarka je za to, da se igrajo tekme in ne le trenira. Slovenska liga ima res le 16 krogov, kar je premalo, zdaj pa se nam je zgodil obrat za 360 stopinj. Urnik bo od 14. oktobra do božiča napolnjen s takšno silo, da bomo morali biti izredno pametni. Do božiča bomo poskušali normalno pluti proti prvim trem mestom, ki vodijo v ligo za prvaka. Ne bo nam lahko, ker nihče ne bo slekel hlač."

Ker bo imel Helios veliko tekem, do začetka marca že nekaj čez 50, bodo morali v Domžalah nekoliko zavihati rokave in v svojo sredino pripeljati kakšno novo ime. Od ponedeljka z ekipo trenira Miha Zupan, a še ni jasno, ali bo slovenski reprezentant tudi nosil Heliosov dres.

"Okrepili se bomo z enim igralcem pod obročem. Z Miho se bomo poskušali dogovoriti, da bo zadovoljstvo obojestransko. Če nam bo to uspelo, bomo zelo veseli. Bomo videli, kaj bo rekla uprava kluba. Upam, da bo segla v mošnjiček in še koga pripeljala," poudarja Okorn, medtem ko je predsednik Klavžar dodal, da bodo z izbrancem Jureta Zdovca poskušali najti skupen jezik.

Ne spreglejte